Με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ποντίων, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 κ. Γιάννης Κουράκης, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που οργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη.

Ο κ. Κουράκης επισκέφθηκε τα γραφεία της Λέσχης στη Νέα Αλικαρνασσό όπου συναντήθηκε με το ποντιακό στοιχείο, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Ο Πρόεδρος κ. Βάϊος Αϊνατζόπουλος και τα μέλη του Συλλόγου παρουσίασαν μοναδικά φωτογραφικά ντοκουμέντα και κειμήλια από τον Πόντο και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Ο Γιάννης Κουράκης δήλωσε:

«Ο Ποντιακός Ελληνισμός έζησε και δημιούργησε ένα λαμπρό πολιτισμό, διατηρώντας για πολλούς αιώνες  τις αξίες και τις παραδόσεις του Έθνους. Ανέδειξε λαμπρές μορφές και έδωσε μεγάλους αγώνες για την ελευθερία.

Υπήρξε όμως θύμα ενός ακραίου φανατισμού που με στόχο την εθνοκάθαρση και με βάρβαρο τρόπο ανάγκασε, όσους κατόρθωσαν να σωθούν, να φύγουν και να εγκαταλείψουν τις αλησμόνητες πατρίδες τους.

Η μνήμη αυτή της τραγωδίας  παραμένει πάντοτε ζωντανή γιατί οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον. Ο Ποντιακός Ελληνισμός ενσωματώθηκε στην μητέρα πατρίδα και με την εργατικότητά του έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της.

Χρέος μας να υπάρξει διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας

Τιμούμε σήμερα την μνήμη εκείνων που θυσιάστηκαν και ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ώστε να υπάρξει διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στην κοινωνία του Ηρακλείου οι Πόντιοι διακρίνονται  για την συμβολή τους  και στον οικονομικό και στο επιχειρηματικό και πολιτιστικό τομέα και τους ευχαριστούμε για αυτό».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook