Επειτα από ένα πολύ καλό παιχνίδι, με εκατέρωθεν φάσεις (από ένα δοκάρι κάθε ομάδα), Πλατανιάς και ΟΦΗ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του “Γεντί Κουλέ” (0-0).

Μπροστά σε μία γεμάτη “σκεπαστή” κερκίδα (θύρες 1 και 2) και περίπου 200 φίλους του ΟΦΗ που τελικά βρέθηκαν στα Περιβόλια και τοποθετήθηκαν στη θύρα 4 έγινε το κρητικό ντέρμπι. 

Ο Πλατανιάς απείλησε στο 6′ με τον Μιγκέλ, ενώ η καλύτερη φάση για τον ΟΦΗ ήταν στο 29′ με τον Σόουζα, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Γκοτ. Στο 61′ ο ΟΦΗ απείλησε με τον πρώην “ερυθρόλευκο” Γιακουμάκη, ενώ στο 69′ ο Πλατανιάς “άγγιξε” το 1-0 σε φάση διαρκείας, όπου σημειώθηκε και το δοκάρι του Καραγκούνη. 

Οι φιλοξενούμενοι “απάντησαν” με μεγάλη φάση με τον Παπάζογλου (76′ – έδιωξε στη γραμμή ο Παπανικολάου) και με τον ίδιο παίκτη στο 84′, όταν “σημάδεψε” το δοκάρι.

Οι φάσεις του αγώνα
6′ Πρώτη καλή στιγμή για τον Πλατανιά. Από πάσα του Λουκίνα ο Μιγκέλ υπό την πίεση του Μπράουν πλάσαρε αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε. 
16′ Φάουλ του Ποζατζίδη διαμαρτυρίες για χέρι του Μπράουν. 
23′ Φάουλ για τον ΟΦΗ με τον Ναμπί, η μπάλα στο τείχος, νέο σουτ του Ναμπί η μπάλα πάνω από την εστία του Γκοτ.
29′ Πρώτη μεγάλη φάση για τον ΟΦΗ. Από πάσα του Νέιρα ο Σόουζα ελίσσεται μέσα στην περιοχή, αποφεύγει Σαάντο και Κόρτσταμ και πλασάρει αλλά ο Γκοτ με το ένα χέρι αποκρούει, κάνοντας σπουδαία επέμβαση.
31′ Ατομική ενέργεια και σουτ του Νίλι ο Σωτηρίου με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει. 
33′ Ο Ναμπί πασάρει στον Νέιρα, που βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και σουτάρει για να μπλοκάρει σταθερά ο Γκοτ. 
62′ Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Μπαλιά του Γιαννούλη, αδράνεια στην άμυνα, ο Γιακουμάκης κάνει την προβολή αλλά ο Γκοτ αποκρούει. 
69′ ΔΟΚΑΡΙ: Μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά σε φάση διαρκείας. Μπαλιά του Μποσέτι, ο Παπάζογλου δεν μπορεί αν διώξει, η μπάλα φτάνει στον Νίλι που πασάρει στον Παπανικολάου, το σουτ του κοντράρει στον Κοροβέση και η μπάλα στρώνεται στον Καραγκούνη, που σουτάρει για να αποκρούσει με τη βοήθεια του δοκαριού ο Σωτηρίου! Στη συνέχεια το σουτ του Παπανικολάου αποκρούεται από τον Κοροβέση και αυτό του Καραγκούνη βρίσκει στον Γιαννούλη και καταλήγει πάνω από την εστία (κόρνερ).
76′ Κόρνερ του Ντίνα προβολή του Παπάζογλου ο Παπανικολάου διώχνει σχεδόν στη γραμμή.
80′ Φάουλ του Νίλι κεφαλιά του Μιγκέλ ο Σωτηρίου μπλόκαρε. 
81′ Ατομική ενέργεια του Ουές, που “πατάει” περιοχή, αλλά το σουτ με το αριστερό που επιχείρησε δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε άουτ.
84′ ΔΟΚΑΡΙ: Κόρνερ του Ντίνα κεφαλιά του Παπάζογλου η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας) – Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)
4ος διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες κάρτες: Γιαννούλης (12′), Ουές (13′)

Πλατανιάς (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Κόρτσταμ, Τσαμούρης (90+2′ Πουρζιτίδης), Σάαντο, Στ. Ποζατζίδης (87′ Παπουτσογιαννόπουλος), Μποσέτι, Παπανικολάου,  Νίλι, Λουκίνας (65′ Καραγκούνης), Μιγκέλ. 

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Γιαννούλης, Παπάζογλου, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Ναμπί (75′ Νάστος), Νέιρα, Βαζ (75′ Ντίνας), Σόουζα (57′ Γιακουμάκης), Σασί. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook