Με δημιουργικό άγχος θα πάει στη ρεβάνς με τον ΟΦΗ ο Πλατανιάς, σύμφωνα με τον Γιάννη Τάτση, που σχολίασε ότι θα είναι «θέλημα Θεού» αν πετύχει κάτι παραπάνω η ομάδα του. 

Ο Ηπειρώτης τεχνικός ευχαρίστησε και τον κόσμο για την παρουσία του, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία του Σαάντο, που έπαιξε πρώτη φορά βασικός και μόλις δεύτερη συνολικά τη φετινή σεζόν σε αγώνα πρωταθλήματος. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Τελείωσε ο πρώτος αγώνας μπαράζ και έχουμε έναν δεύτερο. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο ύφος όπως τώρα, θα πάμε εκεί με όσο πιο δημιουργικό άγχος γίνεται για ν’ απολαύσουμε το παιχνίδι και αν μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω θα είναι θέλημα Θεού. Δεν μπορώ να έχω παράπονα από τα παιδιά με δεδομένο ότι ξέραμε τις δυσκολίες ενώ στα εσωτερικά μας είχαμε κάποια προβλήματα όλη τη εβδομάδα με τον Λουκίνα τραυματία, τον βασικό μας στόπερ Ρουσσάκη, τραυματία… Ετσι, έπρεπε να επιλέξουμε μια 11άδα που θα αγωνιζόταν αλλά και με δεδομένο ότι δεν είχαμε την ευχέρεια να παίζουμε με παραπάνω από 5 ξένους, ουσιαστικά με αυτούς που μας επιτάσσει η προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ. Εμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τα πρώτα 30’ όπου μπήκαμε πάρα πολύ δυνατά, πιέσαμε ψηλά τον ΟΦΗ ο οποίος φημίζεται για την καλή κυκλοφορία της ομάδας, καταφέραμε, κλέψαμε μπάλες, κάναμε προϋποθέσεις. Στο β’ δείξαμε πιο κουρασμένοι, ήρθαμε λίγο πιο πίσω. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι, να το πάμε να μη δεχθούμε γκολ. Ο ΟΦΗ είχε ένα δοκάρι, κάναμε κι εμείς μία πολύ καλή ευκαιρία. Το παιχνίδι έληξε 0-0 κι έτσι εμείς θέλουμε τώρα να ξεκουραστούμε και να πάμε στο Ηράκλειο για να παίξουμε ένα σπουδαίο 90λεπτο».

Για το αν ο Πλατανιάς μπορεί να έχει τον ίδιο ρυθμό σε ένα δεύτερο σερί 90λεπτο μέσα σε τρεις ημέρες απέναντι στον ΟΦΗ, που αγωνίζεται σε άλλους ρυθμούς λόγω άλλης κατηγορίας: «Σε κομμάτια του παιχνιδιού, πεντάλεπτα ή δεκάλεπτα, μπορεί, τα οποία δεν ξέρω ποια θα είναι, αν θα είναι στο α’ ή στο β’ ημίχρονο. Θα δούμε πώς θα διαχειριστούμε αυτό το παιχνίδι. Σήμερα θέλαμε από το α’ ημίχρονο να πιέσουμε ψηλά, να αιφνιδιάσουμε τον ΟΦΗ, να μην τον αφήσουμε να έχει την μπάλα στα πόδια του. Κι αυτό έχει συν και πλην. Δεν μπορείς να πιέζεις σε όλο τον αγώνα έτσι, δεν γίνεται».

Για το αν ο Πλατανιάς με την εμφάνιση στο πρώτο μπαράζ δείχνει στον ΟΦΗ ότι μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια: «Θέλω να δω κάποιες αντιδράσεις από κάποια παιδιά που ήδη τα ‘χω δει στο σημερινό παιχνίδι, γιατί κάποια παιδιά δεν έχει τύχει να έχουν παίξει αντίπαλοι με παίκτες Α’ Εθνικής. Σίγουρα, για κάποια παιδιά θα τους φύγει το άγχος όταν μπαίνουν σε τέτοια παιχνίδια».

Για την έκπληξη της χρησιμοποίησης του Σάαντο: «Νιώθω ικανοποιημένος, πήγε αρκετά καλά και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι. Ετυχε ο τραυματισμός του Ρουσσάκη που δεν μπορούσε να παίξει σήμερα. Ο Σάαντο ήταν από τα παιδιά που έπαιξαν πολύ λίγα λεπτά στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι είναι αδικία όταν κάποιος περιμένει τη σειρά του και τελειώνει το πρωτάθλημα, αν δεν την έπαιρνε και σήμερα… Από τη στιγμή που δεν μπορούσε να παίξει ο Ρουσσάκης έπρεπε να κάνω κάποιες άλλες “αλχημείες”. Αλλο αυτό που ετοίμαζα όλη την εβδομάδα με τον Ρουσσάκη “μέσα” και άλλο θα εμφάνιζα σήμερα ξαφνικά, δηλαδή θα ‘πρεπε να φέρω τον Κόρτσταμ πιο μέσα, ίσως τον Ουές σε θέση μπακ-στόπερ και τον Τσαμούρη στη θέση που έπαιζε και τον Νίλι δεξί μπακ χαφ. Από τη στιγμή που ετοιμάζεις την ομάδα για ένα ματς και την τελευταία στιγμή σου συμβαίνει αυτό, δεν μπορώ να κάνω αυτές τις αλχημείες. Θεωρώ ότι δεν ήταν σωστό να το κάνω, οπότε ο Σάαντο επειδή δοκιμαζόταν με την ομάδα με τους βασικούς και τους αναπληρωματικούς, του έδωσα την ευκαιρία».

Για το πού κατά τη γνώμη του θα κριθεί το ματς στο Ηράκλειο: «Ο ΟΦΗ έχει μια ομάδα που προσπαθεί να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και όσο ανεβαίνει τις ζώνες προς το αντίπαλο τέρμα έχει πολύ καλή ποιότητα μεσοεπιθετικά, από τους παίκτες που είναι από τη μέση και μπροστά συν τα μπακ που βγαίνουν. Εκεί θα φανεί η δική μας αντίδραση στα δυνατά σημεία του ΟΦΗ. Αυτό έχει συν και πλην. Αν εμείς, στο κλέψιμο της μπάλας και στη γρήγορη μετάβαση είμαστε καλά θα μπορούμε να ισορροπήσουμε αυτό το δυνατό σημείο του ΟΦΗ. Από εκεί και πέρα πάμε στα στατικά».

Για το ότι αντιμετώπισε τον ΟΦΗ σε μπαράζ εκτός από προπονητής του Πλατανιά και ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα: «Τώρα το ‘λεγα σ’ ένα παιδί έξω. Ετυχε να έρθω να δω ένα ματς φέτος του ΟΦΗ, αυτό με τη Λαμία. Δεν είχα σκέψη να έρθω να δω τον ΟΦΗ γιατί πίστευα ότι θα ήμασταν στο μπαράζ. Ηταν μια μέρα, που λέω, είναι καλό παιχνίδι και θα πάω να το δω… Τώρα για την ερώτηση, ναι, τα έφερε έτσι η μοίρα. Ηταν ένα παιχνίδι τότε, που, άστο…».

Για την παρουσία του κόσμου στα Περβόλια: «Ευχαριστούμε τον κόσμο γιατί μας συμπαραστάθηκε με πολύ αξιοπρεπή τρόπο όλη τη χρονιά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook