Ο Χάιμε Βέρα δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του απέναντι στον Πλατανιά.

Παρ’ όλα αυτά τόνισε ότι παρουσιάζεται η τελευταία ευκαιρία στους παίκτες του την Τετάρτη (22/05) να “σώσουν” τη χρονιά και την κατηγορία. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Ηταν πολύ δύσκολος ο αγώνας. Ξέραμε από την αρχή ότι θα παίξουμε 180 λεπτά και περιμένουμε πλέον τον δεύτερο αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πήγαμε τόσο καλά και δεν παίξαμε καλή μπάλα. Στο δεύτερο πήγαμε καλύτερα και είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να βάλουμε γκολ και τώρα περιμένουμε τον δεύτερο αγώνα».

Για το αν επηρεάστηκε στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ από την αγωνιστική απραξία των 20 ημερών μέχρι τον ορισμό του αγώνα: «Το πρόβλημα ήταν ότι η ομάδα δεν κρατούσε την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και δεν είχαμε τόσες ευκαιρίες. Κάναμε πολλά λάθη και ήταν πιο εύκολο αυτό για το παιχνίδι του Πλατανιά. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε λίγο και παίξαμε καλύτερα, γι’ αυτό βγήκαμε και πιο μπροστά και είχαμε 2-3 ευκαιρίες, καθαρές. Εχουμε πολύ χρόνο να παίξουμε, περίπου 15 ημέρες, αλλά αυτό πέρασε και περιμένουμε τον άλλο αγώνα».

Για το αν υποτίμησε τον Πλατανιά ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο ή αν ήταν καλύτερος ο αντίπαλος απ’ ό,τι θα περίμενε ο ίδιος: «Ο Πλατανιάς έπαιξε καλή μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ εμείς κάναμε λάθη με την μπάλα και δεν παίξαμε γρήγορα. Το πρόβλημα ήταν ότι περιμέναμε να τι θα κάνει ο Πλατανιάς, ενώ πρέπει να παίξουμε εμείς πρώτα και να μην περιμένουμε τι θα κάνει η άλλη ομάδα. Εμείς πρέπει να παίζουμε πάντα, όπως παίξαμε στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος, αλλά δεν το κάναμε αυτό. Γι’ αυτό έγινε πιο δύσκολος ο αγώνας».

Για το αήττητο του Πλατανιά στα Χανιά και για το αν αγχωθεί στη ρεβάνς ο ΟΦΗ: «Ξέραμε ότι ο Πλατανιάς πήγε καλά φέτος. Εμείς είπαμε ότι δεν είμαστε φαβορί, γιατί πρέπει να παίξεις πρώτα. Στο παιχνίδι φάνηκε αυτό, ότι δεν είμαστε εμείς φαβορί. Πρέπει να παίξουμε… Δεν έχουμε άλλη ευκαιρία τώρα, μόνο στον τελευταίο αγώνα. Εκεί πρέπει να παίξουμε καλή μπάλα και θα δούμε. Περιμένω στον τελευταίο αγώνα να παίξουμε καλύτερα σε σχέση με τώρα και αν παίξουμε όμως στους τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος τότε θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε».

Για το τι πρέπει να έχει ο ΟΦΗ για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί: «Να παίξουμε καλύτερα από σήμερα (19/05). Το ποδόσφαιρο είναι έτσι, αν παίξεις καλά έχεις πολλές πιθανότητες να κερδίσεις. Αν δεν παίξεις καλά, καλή μπάλα και γρήγορα στην πίεση, δεν θα έχεις την ευκαιρία. Δεν μου άρεσε όπως έπαιξε ο ΟΦΗ. Ο Πλατανιάς έπαιξε καλά και δυνατά και ήταν πολύ δύσκολο. Ξέρουμε ότι εδώ ήταν δύσκολο, αλλά τώρα θα παίξουμε στο γήπεδό μας και πρέπει να παίξουμε καλά».

Για το αν αιφνιδιάστηκε ο ΟΦΗ από το δυναμικό μπάσιμο του Πλατανιά στο παιχνίδι: «Ξέρουμε ότι δεν ήταν εύκολο αυτό το παιχνίδι. Εμείς σαν προπονητές ξέραμε ότι είναι δύσκολο ένα τέτοιο παιχνίδι, γιατί υπάρχει πολύ άγχος και αν κάνεις λάθος μπορεί να χάσεις το παιχνίδι και να γίνει πιο δύσκολο το δεύτερο παιχνίδι. Τώρα πήραμε την ισοπαλία και έχουμε ευκαιρία την Τετάρτη (22/05). Εκεί πρέπει να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν. Αυτό περιμένουμε εμείς τώρα και ξέρουμε ότι θα είναι πάλι δύσκολο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αν δεν παίξεις καλά θα είναι δύσκολο, αν παίξεις με πάθος και καθαρό μυαλό μπορείς να κάνεις κάτι. Πιστεύω ότι θα το κάνουμε αυτό, γιατί τα παιδιά είναι καλά και είναι ο τελευταίος αγώνας. Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες του ΟΦΗ και όλος ο κόσμος στο Ηράκλειο. Μακάρι να πάμε καλά, αυτό θέλουμε εμείς και τα παιδιά».

Για την απουσία του Γιαννούλη και την έλλειψη παικτών για το κέντρο της άμυνας: «Δεν έχουμε άλλο παίκτη στη θέση αυτή και μιλήσαμε με τον Τάσο (Παπαζόγλου), που έπαιξε και πήγε πολύ καλά και θα παίξει και την Τετάρτη. Τώρα για την απουσία του Γιαννούλη θα δούμε τι θα γίνει. Εχουμε δύο λύσεις στη θέση αυτή, έχουμε δύο ημέρες για να δούμε ποιος θα παίξει εκεί».

Για το αν προλάβει να είναι έτοιμος ο Μιχόγεβιτς: «Δύσκολο… Μπορεί να νιώθει καλύτερα, αλλά αύριο θα δούμε πώς θα είναι. Αλλά αν έχει ακόμη πρόβλημα σίγουρα δε θα παίξει. Θέλουμε οι παίκτες να είναι απόλυτα υγιείς για να παίξουν».

Για την παρουσία του κόσμου (απάντησε ο συνεργάτης του Αλεχάντρο Ισις): «Ο κόσμος πάντα είναι κοντά μας και τον ευχαριστούμε. Στο γήπεδό μας θα είναι πολύ σπουδαία η παρουσία του για εμάς και τα παιδιά και πιστεύω ότι με τον κόσμο στο πλευρό μας, με το πάθος που πρέπει να έχουμε ώστε να παίξουμε καλύτερη μπάλα σίγουρα θα έχουμε ευκαιρία να παραμείνουμε στην κατηγορία. Αυτό που θέλουμε και για το οποίο ήρθαμε εδώ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook