Φτάνοντας στην μέση του Μαΐου, η Κυριακάτικη εξόρμηση ήταν στην καλύτερη εποχή στο κερασοχώρι του Ρεθύμνου για την απόλαυση του καρπού και την ευχαρίστηση της  φωτογραφικής μηχανής.

Γερακάρι Ρεθύμνης. 

Ένα από τα έξι χωριά της χώρας μας, με την ίδια ονομασία είναι το Γερακάρι Αμαρίου, που βρίσκεται στους πρόποδες του Κέντρους σε υψόμετρο 680 μ. και σε απόσταση 41 χλμ. από το Ρέθυμνο. Σ’ ένα παραδεισένιο τοπίο, που περικλείεται από τα βουνά Κέντρος (1.777 μ.) και Σωρός (1.136 μ.), αλλά και από τα εύφορα οροπέδια «Γιους Κάμπος», «Χωνής Κάμπος» και «Φτερές».

Είναι κατάφυτο από κερασιές (ονομαστά τα γερακαριανά κεράσια που είναι σαρκώδη και χαρακτηρίζονται από το βαθυκόκκινο χρώμα τους και την νόστιμη γεύση τους), βυσσινιές και γενικά οπωροφόρα δέντρα.

Από την ώρα που κάποιος πάει σε αυτό το ηρωικό χωριό, το καταπράσινο, στις παρυφές του όρους κέδρος, απέναντι από τον Ψηλορείτη, τι να πει κανείς και τι να μην πει. Η υποδοχή, η φιλοξενία του χωριού συνολικά, να θέλουν όλοι να σε κεράσουν, όλοι να σε φιλέψουν κάτι , όλοι να θέλουν να κάτσεις στην αυλή τους, στο σπίτι τους.

(Κείμενο – φωτο: Foto Mpouzis Chania)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook