Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ το 1968
«Η μη-βία είναι η απάντηση στα κρίσιμα πολιτικά και ηθικά ζητήματα της εποχής μας.
Η ανάγκη του ανθρώπου να ξεπεράσει την καταπίεση και τη βία, χωρίς να καταφύγει στην καταπίεση και τη βία.
Η ανθρωπότητα πρέπει να αναπτύξει για όλες τις συγκρούσεις μια μέθοδο που να απορρίπτει την εκδίκηση & την επιθετικότητα. Το θεμέλιο μιας τέτοιας μεθόδου είναι η αγάπη»

Ο Δήμος Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους κοινωνικούς, αναπτυξιακούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης του Ηρακλείου καθώς και στην εκπαιδευτική κοινότητα, για συμμετοχή σε μία κοινή δράση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σιωπηλή πορεία πάνω στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου, με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου την Κυριακή το απόγευμα στις 17.00 η ώρα και προορισμό τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη.

Στόχος της διοργάνωσης αποτελεί η συνειδητή εναντίωσή μας σε όλες τις μορφές βίας που απειλούν τη συνοχή της σύγχρονης κοινωνίας.

Οι συμμετέχοντες για συμβολικούς λόγους συνιστάται να φορούν λευκά ρούχα.* Το λευκό συμβολίζει την καθαρότητα της ψυχής, την υπέρτατη πίστη, την ελπίδα, τη διαφάνεια. Εκφράζει ειλικρίνεια, αθωότητα και λάμψη.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα μουσικό δρώμενο από τις χορωδίες της πόλης του Ηρακλείου, πάνω στον τάφο του Ν. Καζαντζάκη υπό την αιγίδα της χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου.

Η δράση εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου για την αναγκαιότητα της Μη Βίας στην πόλη μας, υπό την αιγίδα της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας – Νεολαίας – Εθελοντισμού, που θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες με forum διαλόγου κλπ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook