Την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League περιμένουν πλέον στον ΟΦΗ προκειμένου να τελειώνουν μια και καλή με την εμπλοκή τους στα «στημένα» παιχνίδια λόγω του περσινού αγώνα με την Ηλιούπολη στην Αθήνα.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και κυρίως του προέδρου της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια κατέρριψαν το βαρύτατο κατηγορητήριο κατά της κρητικής ομάδας ενώ το ίδιο προκύπτει και από τις καταθέσεις των Γ. Κουράκη, Β. Ξημέρη και του Ν.Μαχλά καθώς και των νομικών εκπροσώπων του ΟΦΗ Ντ. Μανταδάκη και Μαν. Φωτάκη που εκπροσώπησαν τον ΟΦΗ στη διαδικασία.

Ο Αλέξης Κούγιας στην κατάθεση του για το θέμα του ΟΦΗ επισήμανε τα εξής : «Ο Νύκταρης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον ΟΦΗ. Είναι από τους μεγαλύτερους ψεύτες που έχω γνωρίσει, θα μπορούσα να πω μυθομανής. Μόνο στον Αστέρα Περάματος έχει διατελέσει παράγοντας και εκεί με αποτυχία. Ο ΟΦΗ εμπλέκεται στην υπόθεση λόγω του αγώνα με την Ηλιούπολη, η συγκεκριμένη ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει κανένα αντίπαλο και ο Γιώργος Τσακογιάννης στοιχημάτιζε το πόσα τέρματα θα δεχθεί η ομάδα του. Ο ΟΦΗ είναι τυχερός που έχει παράγοντες όπως ο Μαχλάς, ο Ξημέρης και ο Κουράκης. Το μόνο μελανό σημείο του Ηρακλείου είναι ο …Τζώρτζογλου. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιο παιχνίδι του ΟΦΗ να έχει γίνει αλλοίωση αποτελέσματος και το μόνο που ξέρω είναι όσα ακούγονταν στο παρελθόν για τη σχέση του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όμως και για αυτό θυμίζω ότι οι Κρητικοί έχουν στερήσει πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό στο παρελθόν».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης από την πλευρά του στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είμαι στον ΟΦΗ από το 1983 και ξέρω όλους τους μετόχους και παράγοντες της ομάδας και δεν υπάρχει κανένας Νύκταρης. Ο συγκεκριμένος κύριος ούτε καν είχε εκδηλώσει ποτέ ενδιαφέρον για την ομάδα προκειμένου να αναλάβει κάποια θέση ή κάποιο πόστο. Στην ηγεσία της ομάδας υπάρχει ένα αγνό δικό της παιδί, ο Νίκος Μαχλάς, που είναι από τους καλύτερους παράγοντες στο χώρο».

Ακολούθως ο Γιάννης Κουράκης στην κατάθεσή του, υπογράμμισε: «Όλοι μας και εγώ προσωπικά ξέρω έναν προς έναν όλους τους μετόχους της ΠΑΕ ΟΦΗ και ποτέ δεν είχε μετοχές της ομάδας στην κατοχή του ο Ηρακλής Νύκταρης. Στα δύο χρόνια που ήμουν στον ΟΦΗ πήρα δάνεια για να πληρωθούν τα χρέη της ομάδας και να μπορέσει να προχωρήσει η ομάδα. Δεν έχουμε παίξει ποτέ στοίχημα και δεν είχαμε ποτέ σχέση με το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου. Αντίθετα στα περσινά play offs ανόδου, στον κρίσιμο αγώνα στις Σέρρες η ομάδα μας αδικήθηκε κατάφωρα, αλλά ευτυχώς υπάρχει δικαιοσύνη».

O Νίκος Μαχλάς τέλος, είπε: «Είναι διασυρμός η αναφορά του ονόματός μου στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια. Είμαι ένας άνθρωπος που με την παρουσία μου στα γήπεδα σαν ποδοσφαιριστής έχω τιμήσει την Κρήτη και την Ελλάδα ολόκληρη. Κανένας δεν με ενόχλησε ποτέ για στημένα παιχνίδια. Τον Τσακογιάννη μάλιστα δεν τον ήξερα και τον γνώρισα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Και σε εκείνο το παιχνίδι λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος που είχα πήγα καθυστερημένος στο γήπεδο και έβλεπα το παιχνίδι κάτω από ένα υπόστεγο λόγω της βροχής. Από εκεί που είμαι μάλιστα άκουγα τον Τσακογιάννη να φωνάζει στους παίκτες του: “Σκίστε τους”, “λιώστε τους”, καθώς τον αγώνα τον ήθελε οπωσδήποτε η Ηλιούπολη για να μπορέσει να σωθεί. Δεν έχω παίξει ποτέ μου στοίχημα και δεν ξέρω τίποτα από όλα όσα ακούγονται και έχουν βγει στην επιφάνεια. Τόσο εγώ, όσο και ο ΟΦΗ είμαστε μακριά από όλα αυτά».

Μετά την κατάθεση και του Νίκου Μαχλά, οι νομικοί της ομάδας κ.κ. Φωτάκης, Μανταδάκης και Μιχαλόπουλος στην αγόρευσή τους ανέφεραν ότι αποδεικνύεται από τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων και κυρίως του Αλέξη Κούγια, ότι τίποτα από όλα όσα κατηγορείται η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν έχει βάση. Ανέφεραν επίσης ότι ουδέποτε ο Νίκος Μαχλάς, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας μέλος του συμβουλίου δεν έχει παίξει στοίχημα και πως η κρητική ομάδα έχει μόνο εμφανείς παράγοντες και κανέναν αφανή όπως παρουσιάζεται ο κ. Νύκταρης, ο οποίος δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με τον ΟΦΗ, αλλά ούτε και με τον Νίκο Μαχλά.

Η απόφαση λόγω του φόρτου εργασίας της επιτροπής εξαιτίας των πολλών υποθέσεων που έχει αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα, αν και υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που κάνουν λόγο για έκδοση της απόφασης εντός της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook