Να δηλώσουν με την ψήφο τους το ηχηρό μήνυμα “φτάνει πια στην κακομοιριά και την υποταγή” κάλεσαν απόψε τους πολίτες οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ. 

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών της κεντρικής πολιτικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, τονίστηκε ότι τα Χανιά στέλνουν το μήνυμα της αντεπίθεσης και της ελπίδας και ότι το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση είναι οι δυνάμεις που τάσσονται με τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων και των εκλεκτών.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Τηλέμαχος Δημουλάς, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο δίλημμα των εκλογών και έκανε λόγο για καλοστημένο παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και για δήθεν πολιτική άβυσσο που τους χωρίζει, τονίζοντας:

“Σε αυτό το λίγο διάστημα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις να αχρηστεύουμε τις παγίδες και τα ψεύτικα διλήμματα που έχουν στήσει για άλλη μια φορά στο λαό και τη νεολαία προκειμένου  να τον  εγκλωβίσουν στον ίδιο αντιλαϊκό μονόδρομο  που μας έφερε μέχρι εδώ. Να ξεσκεπάσουμε το καλά στημένο παιχνίδι των κομμάτων  του διπολισμού – ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ –  ότι δήθεν τους χωρίζει πολιτική άβυσσος,  προβάλλοντας  ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές για να κρύψουν ότι οι όποιες διαφορές έχουν  στην πολιτική τους δεν αμφισβητούν τον κοινό τους στόχο, την  κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Πίσω από τα μεγάλα λόγια και τις αντιπαραθέσεις περί «δίκαιης  ή βιώσιμης ανάπτυξης» περί «λαϊκισμό ή υπευθυνότητας»  πάνε να κρύψουν τη μεγάλη τους συμφωνία στη διατήρηση όλου του  μνημονιακού οπλοστασίου, στην τήρηση των ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060, στη συμμόρφωση με την εποπτεία της ΕΕ, στην υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Άλλωστε έτσι παίζεται, έτσι παιζόταν πάντα το δικομματικό παιχνίδι.

Το δίλλημα που μπαίνει είναι: Θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτός ο δρόμος που μας έφερε μέχρι εδώ  ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών μας αναγκών; Για μας η απάντηση είναι καθαρή.

Αντεπίθεση με οργανωμένο λαό, με ανασυνταγμένο κίνημα, με γερή κοινωνική συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ, στο  δρόμο για το σοσιαλισμό. Και την Κυριακή της κάλπης Αντεπίθεση σημαίνει:  Ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην κάλπη για την  ευρωβουλή. Ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους  Δήμους και τις Περιφέρειες.”

Κατά τον χαιρετισμό του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σάββας Βασιλειάδης ανέφερε: “Σήμερα εδώ από την κόκκινη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, δίνουμε το χέρι σε κάθε εργάτη, αυταπασχολούμενο, μεροκαματιάρη, νέο, τους λέμε έχετε κάθε συμφέρον να στηρίξετε το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση στις 26 του Μάη γιατί μόνο αυτοί μπορούν να είναι το πραγματικά καινούριο και πραγματικό ελπιδοφόρο αποτέλεσμα για τον λαό μας. Μόνο αυτοί δίνουν καθαρή απάντηση σε αυτούς που έχουν κάνει στον λαό τον βίο αβίωτο, που του έχουν μαυρίσει τη ζωή. Σήμερα από εδώ σαλπίζουμε γενικό ξεσηκωμό αντεπίθεσης για να φτάσουμε και στο τελευταίο που προβληματίζεται για το τι θα κάνει. Δεν αφήνουμε κανέναν αβοήθητο απέναντι στα γεράκια του συστήματος”

Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Μανώλης Συντυχάκης δήλωσε πως “Σήμερα από τα Χανιά στέλνουμε μήνυμα αντεπίθεσης και ελπίδας, μήνυμα στήριξης στο πραγματικά νέο και διαφορετικό, στο ΚΚΕ και στα ψηφοδέλτια που στηρίζει της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στέλνουμε μήνυμα νίκης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, μήνυμα νίκης της Λαϊκής Συσπείρωσης με το κόκκινο γαρύφαλλο στην περιφέρεια Κρήτης, σε όλους τους δήμους της Ελλάδας και της Κρήτης. Στο περιφερειακό συμβούλιο μπορούμε και θα το κάνουμε να εκλέξουμε συμβούλους και από τις 4 περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, να εκπροσωπηθούμε με περισσότερους αγωνιστές που πάνε κόντρα στο ρεύμα της κεντρικής εξουσίας”

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Βουρλάκης, ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια, ο φόβος, η επιλογή του μικρότερου κακού δεν αρμόζει στο ΚΚΕ  και κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους να δώσουν το ηχηρό και αποφασιστικό μήνυμα “φτάνει πια” στους υπηρέτες αυτού του βάρβαρου συστήματος, φτάνει πια στους διαχειριστές της μιζέριας, της κακομοιριάς και της υποταγής, όπως είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε δήθεν ακομμάτιστους και δήθεν ανεξάρτητους όλους αυτούς που έχουν από πριν συμφωνήσει να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο που φορτώνει νέα βάρη στην πλειοψηφία του χανιώτικου λαού, που φέρνει νέα δεινά στους εργαζόμενους, στους αυταπασχολούμενους και συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση είναι με τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων και των εκλεκτών οι οποίοι όπως υποστήριξε το προηγούμενο διάστημα, σε όποια θέση κι αν βρέθηκαν, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι ή στιβαγμένοι πίσω σε κομματικούς μηχανισμούς έχουν υλοποιήσει κατά γράμμα τις επιταγές και τα μνημόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, αλλά και της τοπικής διοίκησης. Όλοι εκείνοι κατέληξε ο κ. Βουρλάκη, συμφωνούν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει ένας φορομπηχτικός, αντιλαϊκός μηχανισμός προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων του τόπου μας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook