Το 37% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν ευνοεί ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και τη ΝΔ η σκληρή αντιπαράθεση.

Προβάδισμα 6,3 μονάδων (από 6,5 μονάδες στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας) καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Έλλη Στάη. Την ίδια ώρα, μαίνεται η «μάχη» ανάμεσα στο Κίνημα Αλλαγής και τη Χρυσή Αυγή για την τρίτη θέση, ενώ «κλειδί» για τις εκλογές αποτελεί η ψήφος των αναποφάσιστων, που ανέρχεται στο 12,7%. 

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα τα κόμματα καταγράφονται με τα ακόλουθα ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ: 23,6%
ΝΔ: 29,9%
ΧΑ: 5,7%
ΚΙΝΑΛ: 5,7%
ΚΚΕ: 5%
Ποτάμι: 1,9%
Ένωση Κεντρώων: 2,6%
ΑΝΕΛ: 1,6%
Λαϊκή Ενότητα: 1,8%
Ελληνική Λύση: 2,5% 
Μέρα25: 1,7%
Πλεύση Ελευθερίας: 1,1%

Στην παράσταση νίκης το 33% των ερωτηθέντων βλέπει νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές με μικρή διαφορά, ενώ το 22% εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα νικήσει με μεγάλη διαφορά. Ακόμη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά βλέπει το 15%, ενώ το 2% πιστεύει ότι το κυβερνών κόμμα θα επικρατήσει με μεγάλη διαφορά. 

Όσον αφορά τα στατιστικά όρια των κομμάτων βλέπουμε ότι στην περίπτωση της ΝΔ το ελάχιστο είναι 27,1% και το μέγιστο 32,7%. Ακολούθως στον ΣΥΡΙΖΑ το ελάχιστο είναι 21% και το μέγιστο 26,2%. Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ έχουν ως ελάχιστο ποσοστό το 4,3% και μέγιστο το 7,1%. Στη συνέχεια παρατηρούμε ότι το ΚΚΕ το ελάχιστο ποσοστό που συγκεντρώνει είναι 3,6% και το μέγιστο 6,4%. Το Ποτάμι έχει ελάχιστο ποσοστό 1,1% και το μέγιστο 2,7%. Στους ΑΝΕΛ το ελάχιστο ποσοστό που δίνεται είναι το 0,5% και το μέγιστο 2,4 και τέλος στην Ένωση Κεντρώων το ελάχιστο είναι 1,6 και το μέγιστο 3,6%.

Τέλος, όσον αφορά τις συσπειρώσεις παρατηρούμε της ΝΔ ανέρχεται στο 85% ενώ η αντίστοιχη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 56%.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το 37% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν ευνοεί ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και τη ΝΔ η σκληρή αντιπαράθεση. Την ίδια ώρα το 20% θεωρεί ότι ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12% τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα το 18%.

Το 51% των ερωτηθέντων επιθυμεί τη διεξαγωγή debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 39% τάσσεται κατά αυτού.

Παράλληλα το 42% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ούτε η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και του Κυριάκου Μητσοτάκη διασφαλίζει περισσότερο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης μίας οικογένειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook