Το 20% των εργαζομένων έχει να κάνει με ανώτερα στελέχη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα καταργήσει 7.000 θέσεις εργασίας σε όλον τον κόσμο, δηλαδή το 10% του εργατικού δυναμικού της, προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους και να προσαρμοστεί στη μείωση πωλήσεων των οικογενειακών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

 Μια εκπρόσωπός της είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι με την κατάργηση αυτών των θέσεων θα εξοικονομηθούν ετησίως περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια και διευκρίνισε ότι οι περικοπές θα προέλθουν από εθελούσιες αποχωρήσεις και απολύσεις.

Στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό) αναμένεται να καταργηθούν 800 θέσεις, εκ των οποίων οι πρώτες 500 θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας. Στον αριθμό αυτόν προστίθεται και οι 1.500 υπάλληλοι που αποχώρησαν οικειοθελώς από τον όμιλο τους τελευταίους μήνες.

Τα μέτρα αφορούν επίσης την Κίνα, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. «Προς το παρόν δεν έχουμε ακόμη συγκεκριμένες λεπτομέρειες για καθεμιά από αυτές τις περιοχές επειδή η αναδιάρθρωση είναι σε εξέλιξη αλλά μπορούμε να πούμε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

«Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια δύσκολη στιγμή για τους εργαζόμενους αλλά τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία ώστε η Ford να επανέλθει στον δρόμο της επιτυχίας και να προετοιμαστεί για το μέλλον», συνέχισε.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη έκδοση της HuffPost US, στο πλαίσιο των περικοπών, ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Τζιμ Χάκετ διευκρίνισε πως το 20% των εργαζομένων έχει να κάνει με ανώτερα στελέχη, σε μία κίνηση που στόχο έχει την μείωση της γραφειοκρατίας και συγχρόνως την λήψη αποφάσεων με ταχύτερους ρυθμούς.

Η κοινοποίηση προς τους εργαζομένους της Βόρειας Αμερικής θα ξεκινήσει την Τρίτη 21 Μαϊου και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί εως την Παρασκευή 24 Μαϊου.

Πέρσι το φθινόπωρο ο Τζιμ Χάκετ, είχε ανακοινώσει μια ευρεία αναδιάρθρωση για την εξοικονόμηση 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να ξαναβρεθεί στην κορυφή, σε μια εποχή που ο τομέας στρέφεται προς την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων χωρίς οδηγό ή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι δύο αυτές τεχνολογίες είναι πολύ ακριβές και απαιτούν την κατασκευή νέων εργοστασίων ή τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων.

Πριν από τον επανασχεδιασμό των δραστηριοτήτων της, η Ford, είχε έως και δεκατέσσερα οργανωτικά επίπεδα, αλλά τώρα θα μειωθεί στα εννέα. Η Ford βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της και εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει την παραγωγή δημοφιλών μοντέλων της, όπως τα Fiesta, Focus και Mondeo.

HuffPost US , ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook