Σε μια πιο χαλαρή και lifestyle συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την προσωπική του ζωή, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις κυβερνητικές παροχές και στα σχέδια του για την κοινωνική πολιτική

Ηταν μια συνέντευξη-έκπληξη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέντε 24ωρα πριν τις κρίσιμες κάλπες, να συζητά επί προσωπικού και σε όρους lifestyle με την Σταματίνα Τσιμτσιλή στο πρωινό σόου του Alpha.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε σε δεύτερη μοίρα την πολιτική επικαιρότητα –αν και δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε αυτήν– και μίλησε κυρίως για την προσωπική του ζωή: αποκάλυψε πτυχές της σχέσης του με τη σύζυγό του, Μαρέβα, τις στιγμές με τα παιδιά του, αναφέρθηκε στην αγάπη του για τον αθλητισμό και περιέγραψε μέρος της καθημερινής του ρουτίνας, από το πρωινό ξύπνημα ως το ότι βλέπει Netflix στο κινητό του. 

Η Μαρέβα, το «γυαλί που ράγισε» και τα παιδιά

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την οικογένειά του και τα παιδιά του. Η κόρη του Δάφνη τού θυμίζει τη Μαρίκα και μιλά δυνατά ενώ ο γιος Κωνσταντίνος έχει το χιούμορ του παππού του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Μου λείπει ο πατέρας μου. Hμουν τυχερός που τον είχα μαζί μου έως τα 99 χρόνια του, και ήταν καλά. Όσο περνούσε ο χρόνος η σχέση μας γινόταν καλύτερη. Πήρα από αυτόν πολλά πράγματα» Με καμάρωσε πολύ όταν έγινα πρόεδρος της ΝΔ. Σήμερα θα περάσω από Γλυφάδα, θα πάω στην εκκλησία που παντρεύτηκαν να βάλω ένα κεράκι», συμπλήρωσε.

Οσο για το πώς θα αντιδρούσε εάν του έλεγε μία από τις κόρες του ότι ο σύντροφός της ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Θα τον καθίσω κάτω και θα του πω ότι πρέπει να κάνει κάτι διαφορετικό. Δεν μου έχει τύχει αλλά θα το αντιμετώπιζα με πολύ χιούμορ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτήθηκε αν είναι αυστηρός πατέρας και αν είναι εκείνος ο αυστηρός ή η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Απάντησε πως οι γονείς πρέπει να έχουν κοινή στάση και δεν έκρυψε πως έχει ακούσει «πολλή γκρίνια» γι’ αυτό. Σε ερώτημα για το πόσο η οικογένειά του έχει αποδεχτεί το βεβαρημένο πρόγραμμά του. ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «η ανάμειξη με την πολιτική πρέπει να είναι οικογενειακή απόφαση και αναγνωρίζει ότι ειδικά τώρα πριν τις εκλογές δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Η Μαρέβα όμως έρχεται συχνά μαζί μου και καταφέρνουμε να ξεκλέψουμε όμορφες στιγμές ηρεμίας, οι οποίες χρειάζονται. Δεν πρέπει κανείς να παρασύρεται από την αδρεναλίνη της προεκλογικής περιόδου».

Σε μια αναφορά στις δυσκολίες που είχε με τη σύζυγό του και απαντώντας στην ερώτηση «αν το γυαλί ραγίσει μπορεί να ξανακολλήσει» απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι άμα το γυαλί ραγίσει δεν ξανακολλάει. Ημασταν αρκετά χρόνια χώρια, αλλά είμαστε ξανά μαζί και είμαστε καλύτερα και πιο ώριμοι. Δεχθήκαμε και οι δύο τα σφάλματά μας και η συμβουλή μου είναι ότι οι οικογένειες όσο μπορούν πρέπει να μένουν ενωμένες. Οχι γιατί είναι καλό για τα παιδιά, αλλά καμία φορά νομίζει κανείς ότι υπάρχει κάτι καλύτερο αλλά αυτό είναι μια φαντασίωση», είπε. Περιγράφοντας τη σύζυγό του Μαρέβα έκανε λόγο για μια επιτυχημένη επιχειρηματία που πάλεψε πολύ για την επιχείρησή της. «Ακούω κάθε μέρα από πρώτο χέρι τα προβλήματα μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Είναι πολύ τρυφερός άνθρωπος, γίνεται κομμάτια πολλές φορές για να βοηθήσει τον κόσμο. Δεν θα πω ότι είμαστε μια συνηθισμένη οικογένεια λόγω της δουλειάς, αλλά είμαστε μια κανονική οικογένεια. Προσπαθώ μια φορά στις 15 να βγαίνουμε ένα βράδυ με τη Μαρέβα να πάμε για ποδήλατο ή για τρέξιμο μαζί».

Οι αγαπημένες ασχολίες του είναι ο αθλητισμός και το διάβασμα και τόνισε ότι είναι πρωινός τύπος. «Συνήθως νωρίς το πρωί γράφω και ομιλίες μου. Το ζήτημα του κινητού είναι πρόβλημα και για μένα και τη Μαρέβα προσπαθούμε όταν βγαίνουμε να αφήνουμε τα κινητά στην άκρη».  Αποκάλυψε πάντως ότι πρόσφατα… ανακάλυψε ότι μπορεί να βλέπει Netflix και στο κινητό του. Και έτσι είδε ενάμιση επεισόδιο από το «Casa Del Papel» επιστρέφοντας το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα από την Πάτρα.

Σε όρους πολιτικής επικοινωνίας, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε ένα άνοιγμα στο λεγόμενο γυναικείο κοινό, όπου παραδοσιακά η ΝΔ συναντά δυσκολίες. Καλεσμένος της εκπομπής «Happy Day», ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Κυριακής πρέπει να είναι τέτοιο «ώστε να δρομολογηθούν άμεσα πολιτικές εξελίξεις» –μια έμμεση αναφορά στο ύψος της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί ένα θέμα συζήτησης και εντός της Πειραιώς. 

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «ο τόπος δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο» και γι’ αυτό, μετά τις ευρωεκλογές και την καθαρή διαφορά που επιδιώκει, θα ζητήσει πρόωρες εκλογές. Για τις παροχές της κυβέρνησης και την 13η σύνταξη, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ότι «πάντα πριν από τις εκλογές υπήρχαν παροχές, αλλά όχι πέντε μέρες πριν». 

«Κανένας συνταξιούχος δεν θα αλλάξει την ψήφο του γιατί πήρε ένα επίδομα -και όχι την 13η σύνταξη- πέντε μέρες πριν από τις εκλογές» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να μεγαλώσει η πίτα και η οικονομία και να μειωθεί η φορολογία. Η ΝΔ είναι «ενωμένη, συσπειρωμένη και ανανεωμένη» υπογράμμισε ακόμη ενώ σε ερώτημα αν θα υπάρξει ζήτημα ηγεσίας, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα». Σε κάθε περίπτωση μετά τις κάλπες «θα κάνουμε ταμείο», είπε ακόμη και συμπλήρωσε ότι «δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ». 

Δεσμεύθηκε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και πως, σε συνεργασία με τους δήμους, θα δώσει κουπόνι 180 ευρώ για να έχουν πρόσβαση οι οικογένειες σε ιδιωτικούς σταθμούς. Οπως είπε, πιλοτικά θα εισαγάγει σύστημα που εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού με βρεφονηπιοκόμους που υποστηρίζουν τα παιδιά στο σπίτι. Τόνισε πως το δημογραφικό αφορά και το έθνος και την οικονομία και ως βοήθημα θα δίνει για κάθε νέο παιδί που γεννιέται 2.000 ευρώ για να καλύπτονται τα έξοδα του πρώτου- δεύτερου χρόνου. Μέσα στα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφίσει ως κυβέρνηση θα είναι για την οργάνωση του κράτους, τη φορολογική μεταρρύθμιση, την κατάργηση του ασύλου, ώστε να αποδοθούν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές και τους καθηγητές, καθώς «δεν ανήκουν στους κουκουλοφόρους», αλλά και για τη μείωση της γραφειοκρατίας και διευκόλυνση των επενδύσεων». 

protagon.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook