“Ρέθυμνο -Τεχνική Πρωτεύουσα Κρήτης”

“Ρέθυμνο -Τεχνική Πρωτεύουσα Κρήτης” ονομάζεται ο θεσμός που έχει γίνει πλέον το σημείο συνάντησης του Τεχνικού κόσμου της Κρήτης, αλλά και με συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα. Ο θεσμός ανήκει σε πρωτοβουλία και διοργάνωση του “Τομέα Δομικών έργων, Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και δομημένου περιβάλλοντος” του 1ου ΕΠΑ.Λ.\ Ε.Κ. Ρεθύμνου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του τομέα, υπερβαίνουν τον ρόλο τους και συνεργάζονται για την διεξαγωγή εκδηλώσεων που στόχο έχουν την συνάντηση μαθητών, φοιτητών, επαγγελματιών και φορέων που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο. 
 

Συντονίστρια οργάνωσης είναι η κ. Ελένη Λεουνάκη, εκπαιδευτικός του εν λόγω σχολείου, όπου μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της εν λόγω ειδικότητας, επιμελούνται όλη την διοργάνωση. Στην εισήγησή της η κ. Λεουνάκη παρουσίασε το αντικείμενο σπουδών των μαθητών του τομέα αυτού καθώς και τις προοπτικές που έχουν, βάσει των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους. Επίσης, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που έχει η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ώστε να αναβαθμιστούν ποιοτικά οι κατασκευές στην Ελλάδα. 

Το «άνοιγμα» της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην κοινωνία και η αλληλεπίδραση με φορείς και επαγγελματίες του αντικειμένου φέρνουν κοντά το σχολείο με την επαγγελματική εξειδίκευση και την αγορά εργασίας.

Τα ΕΠΑ.Λ. μπορούν να υποστηρίξουν εκδηλώσεις σε όλη την διαδικασία τους. Τις αφίσες για τις εκδηλώσεις επιμελούνται με επαγγελματική υπευθυνότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί της ειδικότητας Γραφιστών του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και την ηχοληψία ανέλαβε μαθητής της ειδικότητας Ηλεκτρονικών του σχολείου.
 

Ο Δήμαρχος του Ρεθύμνου, κ. Μαρινάκης, χαιρέτισε την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση και δήλωσε ότι θα συνεχίσει ο δήμος να στηρίζει τον θεσμό αυτόν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο θεσμός αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία, καθώς για πρώτη φορά ένας φορέας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοργανώνει εκδηλώσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερα εξειδικευμένα θέματα, που απευθύνεται όμως σε πολλές ομάδες.
 

Η δεύτερη αυτή διοργάνωση του θεσμού ήταν ένα διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε 17 και 18 Μαΐου στο Ρέθυμνο, με θέμα  «Επισκευή ενεργούς διάβρωσης οπλισμού σκυροδέματος, με χρονική επάρκεια +20 ετών», με εισηγητή τον Δρ. Ροδόπουλο Χρήστο. 
 

Ο κ. Ροδόπουλος ευχαρίστησε τους διοργανωτές αλλά και όλους τους συμμετέχοντες και δήλωσε ότι θα επανέλθει ως εισηγητής σε νέα διοργάνωση στο άμεσο μέλλον.

Με πολύ μεγάλη χαρά οι εισηγητές, διακεκριμένοι πανελλαδικά αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, δέχονται την πρόσκληση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις αυτές και αναμένουμε ιδιαίτερου ενδιαφέροντος θεματικές σύντομα. 

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι περιμένουν τις επόμενες διοργανώσεις με ανυπομονησία καθώς και πως τέτοιου επιπέδου σεμινάρια δεν είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν στην Κρήτη μέχρι πρότινος. 

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα και την χορηγία του Δήμου Ρεθύμνου καθώς και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κρήτης και με την υποστήριξη του ΠΕΚΕΣ Κρήτης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook