Μέσα  σε κλίμα ενθουσιασμού και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 20/5 στο Γεράνι, τα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «Αυτοδιοικητική  Συνεργασία Πολιτών», του υποψήφιου και νυν Δημάρχου Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη.

Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών κ. Νικολακάκης Δημήτρης, ο οποίος προλόγισε τον κ. Μαλανδράκη με θερμά λόγια, κάνοντας σύντομη αναφορά στη διαδρομή και στο έργο του.

Στην ομιλία του ο κ. Μαλανδράκης, παρουσίασε συνοπτικά τον πλούσιο απολογισμό του έργου της θητείας που διανύθηκε, με έργα υποδομής σε οδοποιία, δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, αναπλάσεις, παρεμβάσεις αναβάθμισης σε σχολικά κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, έργα που εκτελέστηκαν αλλά  και  υλοποιούνται  σε όλο το εύρος του Δήμου, μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Επίσης έκανε αναφορά σε έργα που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται στην ενδοχώρα του Δήμου και βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, όπως παιδικές χαρές, περιπατητικές διαδρομές, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων. Αναφέρθηκε επίσης στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Πλατανιά, που έχει επεκταθεί στο σύνολο του, με τη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας αλλά και την αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και των δομών κοινωνικής φροντίδας όπως η  αναβάθμιση  και  επέκταση   των   υπαρχόντων παιδικών  σταθμών  αλλά και η  δημιουργία νέων.

Έκανε αναφορά σε αναπτυξιακά έργα περιφερειακής διάστασης, όπως την υποβολή στο ΕΣΠΑ ολοκληρωμένου φακέλου για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου  Πλατανιά, τη δημοπράτηση των μελετών για το λιμάνι Κολυμβαρίου και για το υπό δημοπράτηση έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Ταυρωνίτη, έργα στα οποία ο Δήμος Πλατανιά είχε την πρωτοβουλία αλλά και   καθοριστική συμμετοχή για την υλοποίησή τους. Παράλληλα αναφέρθηκε στις ενέργειες και δράσεις ανάδειξης του πολιτιστικού μας αποθέματος και προώθησης του τόπου μας ως έναν σταθερό προορισμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μαλανδράκης στις ενέργειες του Δήμου κατά τη διάρκεια και την εξέλιξη των καταστροφικών καιρικών φαινομένων και τις πρωτοβουλίες που ανάλαβε από τη πρώτη στιγμή , προκειμένου η Πολιτεία να ενεργοποιήσει το μηχανισμό της και να υπάρξουν οι ανάλογες χρηματοδοτήσεις για την πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών. Αναφερόμενος στους στόχους της επόμενης μέρας για το ολοκληρωμένο πλαίσιο που επιβάλλεται να υλοποιηθεί, κυρίαρχο ρόλο έχει η δημιουργία νέας γέφυρας στον Κερίτη όπως το διεκδικήσαμε  και έγινε αποδεκτό από τις πρώτες μέρες της καταστροφής , πέρα από την αναστύλωση της ιστορικής,   για να καλυφθούν ουσιαστικά για τα επόμενα χρόνια οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής. 

Κλείνοντας τον απολογισμό, ο κ. Μαλανδράκης επανέλαβε για άλλη μια φορά την πρόσκληση στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνυποψήφιό του κ. Ντουντουλάκη να δεχτεί να συμμετάσχει σε δημόσιο κοινό διάλογο (DEBATE) προκειμένου οι Δημότες να έχουν άλλη μια δυνατότητα να διαμορφώσουν άποψη για όλα όσα τους αφορούν.  

Κλείνοντας την παρουσίαση του ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Πλατανιά κ. Μαλανδράκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τραγική απώλεια του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου, Κώστα Κατσουλάκη, ενός ανθρώπου της Αυτοδιοίκησης , που οφείλουμε να τιμούμε, όπως είπε, για την αγάπη του στους συμπολίτες του και για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Δήμου και τους συνεργάτες του για τη μέχρι σήμερα διαδρομή και καλωσόρισε ευχαριστώντας τους για τη συμμετοχή και για τη συμπόρευση τους στην επόμενη μέρα, τους νέους υποψήφιους συμβούλους.

Ακολούθησε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού ενώ κλείνοντας ζήτησε «καθαρή εντολή» από τους Δημότες στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 26ης Μαΐου, για να μπορέσει να συνεχιστεί το έργο που ήδη γίνεται στον Δήμο Πλατανιά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, τονίζοντας ότι η επόμενη μέρα για τον Δήμο Πλατανιά έχει ήδη ξεκινήσει. 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook