Ο Μανόλης Καροφυλάκης θέτει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό “Ηράκλειο ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” του Ηλία Λυγερού, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών του Ηρακλείου, προκειμένου να βοηθήσει να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ο Μανόλης Καροφυλάκης μοιράζεται τις σκέψεις του με τους αναγνώστες του FlashNews.gr…

 

“Περπατώντας στις γειτονιές του Ηρακλείου, συνομιλώντας με τους πολίτες…”

Πριν πέντε χρόνια, μετά τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών, έγραψα και δημοσίευσα σκέψεις και απόψεις χρησιμοποιώντας εμπειρίες που απέκτησα από συναντήσεις και συζητήσεις που είχα  σε πολλές γειτονιές με τους πολίτες του Ηρακλείου. Τώρα, αποφάσισα  να μην περιμένω τα αποτελέσματα για να μιλήσω. Εξάλλου, λίγη σημασία έχει πως αισθάνεται κανείς – προσωπικά – μετά από μια επιτυχία ή αποτυχία. Βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες μιας προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη του επόμενου Δημάρχου Ηρακλείου. Όπως διατύπωσα σε ένα περιεκτικό αλλά ουσιώδες προεκλογικό μου φυλλάδιο, υποχρέωση όλων μας είναι να αξιολογήσουμε όλους όσους συμμετέχουν και ζητάνε την στήριξη μας. Παράλληλα όμως, επειδή πιστεύω ότι η θέληση σας για αλλαγή πορείας υπάρχει και εκφράστηκε με την επιλογή σας την δεύτερη Κυριακή των προηγούμενων εκλογών, δεν μένει παρά να περιμένουμε για την ετυμηγορία σας. Ξέρω ότι υπάρχει μια απογοήτευση γιατί δεν έγιναν όλα όπως τα περιμέναμε.

Μήπως σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές τα αντανακλαστικά μας πρέπει να λειτουργήσουν την ερχομένη Κυριακή για να μην κάνουμε την αναμέτρηση της δεύτερης εντελώς ανιαρή;

Περπατώντας τις προηγούμενες μέρες στην πλατεία Ελευθερίας συνάντησα και συνομίλησα με συμπολίτες μας για το μέλλον του Δήμου μας. Έχετε διαβάσει μια χαρακτηριστική κραυγή του Καζαντζάκη όπως τη μεταφέρει η Ελένη Καζαντζάκη  στο τελευταίο βιβλίο του “ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ”, “Έτσι μου ΄ρχεται να κάμω ότι λέει ο Μπέρενσεν: Να κατέβω στο σταυροδρόμι, ν΄ απλώσω το χέρι και ν΄αρχίσω να ζητιανεύω από τους διαβάτες: <<Ελεημοσύνη, αδερφοί! “Ένα τέταρτο της ώρας ο καθένας!>> … “Αχ λίγο καιρό, να προλάβω, να τελειώσω το Έργο! … Έτσι μου έρχεται να τον παραφράσω λίγο και να αρχίσω να ζητώ από τον κάθε συμπολίτη μας μια από τις “αδέσποτες” ψήφους του που σπαταλά χωρίς λόγο. Δεν αντιλέγω, εμείς εδώ στην Κρήτη τιμούμε τη φιλία ή τη συγγένεια και με τη ψήφο μας. Όμως, ένα  μέρος της πρέπει να πάει για το μέλλον αυτής της πόλης, για το μέλλον των νέων, γιατί αυτοί οι νέοι δεν θα ξέρουν από υποχρεώσεις, θα ξέρουν όμως αν οι προηγούμενοι έκαναν το χρέος τους προς την κοινωνία.

Για μένα είναι εύκολη η αξιολόγηση. Τι να αξιολογήσω – περίφημα σλόγκαν, παιχνίδια λέξεων και περιττών αριθμών; Δεν παίζω τζόκερ, ούτε είμαι μαθηματικός να σας πω ότι είναι περιττοί αριθμοί, είμαι ένας απλός πολίτης – δεν τους  καταλαβαίνω. Άκουγα στο ραδιόφωνο υποψήφιο Δήμαρχο την περασμένη εβδομάδα να λέει … περιμένετε μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και θα δείτε ένα γκάλοπ που θα σας εκπλήξει. Εγώ νόμιζα αν βγει γκάλοπ την ερχόμενη Παρασκευή θα βασίζεται σε στοιχεία αυτής της Τετάρτης και της Πέμπτης, έτσι δεν είναι; Πριν δυο τετραετίες μια εκ των μεγάλων πόλεων της χώρας, και ίσως από τις πλέον συντηρητικές, επέλεξε δήμαρχο, ο οποίος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είχε το σθένος να μην είναι ξανά υποψήφιος, παρά τις ‘σειρήνες’ που τον προσήλκυαν . Δεν ζω εκεί για να αξιολογήσω το έργο του. Δήλωσε όμως ότι δεν θα ξαναζητήσει την ψήφο των Θεσσαλονικέων.  Αυτό εγώ το θεωρώ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, σεβάστηκε τους συμπολίτες του. Αντιδρούν στο Ηράκλειο γατί δεν τα βρίσκουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να γίνει Debate. Δηλαδή αν γίνει τι νέο θα μας φέρουν από τα παλιά; Δεν πρέπει οι πολίτες του  Ηρακλείου να αποδεχτούν αυτή την πολιτική κουλτούρα, αξίζουν κάτι καλύτερο.                                

Συμμετέχω στην δημοτική παράταξη “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”  με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ηλία Λυγερό. Ο Ηλίας Λυγερός άσκησε πραγματική και εποικοδομητική αντιπολίτευση σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες του Δήμου τα τελευταία πέντε χρόνια, φέρνοντας προτάσεις στο Δημοτικό  Συμβούλιο,  οι οποίες πολλές φορές  υπερψηφίστηκαν. Ήμασταν εκεί την ώρα που  αρκετοί από τους υποψήφιους που ζητάνε ξανά την ψήφο σας  έλαμψαν δια της απουσίας τους.  Επιτέλους, ο Δήμος Ηρακλείου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για προσωπική διαφήμιση και προβολή. Αρκετά πια με τους  σωσίες του χθες και του σήμερα.

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ !

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook