Με τι καιρό θα ψηφίσουμε την Κυριακή – Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι και την Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και τα νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Τετάρτη 22/05/2019.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Τετάρτη

Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τις πρωινές ώρες δυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις βαθμιαία κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα νότια θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ . Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 και στη Θεσσαλία τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, όπου από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός μέχρι και τη Δευτέρα

Πέμπτη 23-05-2019

Στην κεντρική και νότια χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ
και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 24-05-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, με  βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σάββατο 25-05-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να
εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 26-05-2019

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Από το βράδυ στα
δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 27-05-2019

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook