Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας τμήματος της οδού δίπλα στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, σε οδό Στάθη Λαζαρίδη

Τελευταία ενημέρωση 13:10

Πρόκειται για την αρχή τη ςοδού Αντωνιάδου η οποία μετά απο πρόταση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων η οποία υιοθετήθηκε απο την Κοινότητα Χανίων και εγκρίθηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο, απο σήμερα θα ονομάζεται οδός Στάθη Λαζαρίδη, 

Το μεσημέρι στον χώρο του μνημείο υπεσόντων αστυνομικών στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων τελέστηκε τρισάγιο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού, παρουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., των Βουλευτών Β.Βαγιωνάκη, Αντώνη Μπαλωμενάκη, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, αρχών, φορέων και πολλών αστυνομικών.

Ακολούθησε η αποκάλυψη της πινακίδας με το όνομα του Στάθη Λαζαρίδη υπο τα χειροκροτήματα όλων που φώναζαν “Αθάνατος”

Με δάκρυα στα μάτια η σύζυγος του αδικοχαμένου αστυνομικού μαζί με την κόρη τους που ήταν μόλις δύο μηνών όταν έγινε το περιστατικό στα Ζωνιανά, πήρε την Ελληνική σημαία με την οποία ήταν καλυμμένη η πινακίδα.

Η Μαρία Λαζαρίδη μιλώντας στους δημοσιογράφους θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στην σημερινή ημέρα, αλλά λόγω μεγάλης συγκίνησης δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Καταπέλτης ήταν ο πατέρας του Στάθη, ο Γιάννης Λαζαρίδης ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στο να μείνει στην ιστορία το όνομα του Στάθη. “Εμείς θα πεθάνουμε, η πινακίδα και το μνημείο θα παραμείνουν” είπε ο κ.Λαζαρίδης καταγγέλοντας όμως το κράτος το οποίο “δεν στάθηκε δίπλα μας….Κανείς δεν είναι κοντά μας…..Πονάω πολύ και κανείς δεν ήρθε να μου πει τι κάνουμε…..Πήγε άδικα το παιδί μου….Έχουμε χάσει το παιδί μας έχουμε χάσει την ζωή μας….”

«Θα είναι για πάντα δίπλα μας», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομες ομιλίες.

Λίγα λόγια για τον Στάθη Λαζαρίδη

Ο ανθυπαστυνόμος Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1978 στην Κοζάνη και υπηρετούσε στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ειδικός φρουρός είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρα όπλου τύπου καλάσνικοφ, σε επιχείρηση που είχε οργανωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για ναρκωτικά στα Ζωνιανά Κρήτης.

H επιχείρηση είχε οργανωθεί την 5η Νοεμβρίου του 2007. Οι αστυνομικοί των ΤΑΕ που πήραν μέρος σε αυτή δέχτηκαν καταιγισμό πυροβολισμών από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις, ο ένας σοβαρά.

Στα πρώτα αυτοκίνητα που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς επέβαινε ο 27χρονος Στάθης Λαζαρίδης, πατέρας ενός μωρού μόλις δύο μηνών, στον αυχένα του οποίου σφηνώθηκε μία σφαίρα.

Διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και όλα αυτά τα χρόνια έδινε τη μάχη προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει επαφή με το περιβάλλον του.

Τελικά δεν τα κατάφερε και στις 6-9-2015 άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.
Η Πολιτεία φρόντισε να στείλει τον Στάθη Λαζαρίδη σε κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ, αλλά η νοσηλεία δεν είχε αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook