Πλήθος τοπικών φορέων αλλά και των επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και Κώστα Φωτάκη εγκαινιάστηκε το νέο Ανώτατο Ίδρυμα Εκπαίδευσης του νησιού. 

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υπογράμμισε πως “είναι μια σημαντική μέρα για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κρήτη. Η μετεξέλιξη του ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο δεν είναι απλά μια ενέργεια που αλλάζει τον τίτλο του ιδρύματος αλλά δημιουργεί ένα τρίτο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που έχει όλα τα εχέγγυα για να επιτύχει την πορεία του στο πανεπιστημιακό στερέωμα της Κρήτης και της χώρας”.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης πρόσθεσε λέγοντας ότι “κάποιοι που ήθελαν τα ΤΕΙ να μετατρέπονται σε κέντρα ελευθέρων σπουδών, εμείς με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια και μόνο προχωρήσαμε σε αυτήν την γενναία μετεξέλιξη καθώς υπήρχαν τα ακαδημαϊκά προαπαιτούμενα για να γίνει αυτό. Το ΤΕΙ Κρήτης και πλέον Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τα υπόλοιπα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του νησιού θα συμβάλει σημαντικά έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ακαδημαϊκό οικοσύστημα στην Κρήτη που θα είναι πρότυπο για όλη την χώρα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook