Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Άρη Παπαδογιάννη, “Η απάντηση τα Χανιά μας”, Ιωάννης Καλιτσάκης, μιλάει για τους ανθρώπους της ομάδας στην οποία ανήκει, αναφέροντας μεταξύ άλλων: Ο λόγος που ασχολούμαστε με τα κοινά του Δήμου είναι η αγάπη μας για τον τόπο και αγανάκτησή μας για όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια. Είναι, όμως, αυτό αρκετό;”. 

Αναλυτικά το κείμενο:

“Πιστεύουμε πως είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης σας για τους παρακάτω λόγους. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που η πολιτική δεν είναι η κύρια ενασχόλησή μας.

Ο λόγος που ασχολούμαστε με τα κοινά του Δήμου είναι η αγάπη μας για τον τόπο και αγανάκτησή μας για όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια. Είναι, όμως, αυτό αρκετό;

Η κοινωνία αναζητά μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμούς συνεχώς τα ικανότερα άτομα. Αναζητά συνεχώς νέους ανθρώπους για να μπορεί να προοδεύσει. Αυτό λέγεται πρόοδος και προοδευτική σκέψη. Το άλλο λέγεται συντήρηση. Το δεν θέλω να αλλάξει τίποτα είναι η αρχή του συντηρητισμού.

Ο προοδευτισμός δεν προκύπτει από έναν τίτλο που βάζεις όταν αυτοπροσδιορίζεσαι, αλλά από την ίδια τη στάση σου.Είμαστε της άποψης ότι ο Δήμος είναι με τον πολίτη και όχι απέναντί του. Δυστυχώς στην περίοδο της κρίσης, που περνά η χώρα μας, είμαστε όλοι μάρτυρες μιας σκληρής στάσης του κράτους απέναντι στους πολίτες στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων.

Ο Δήμος οφείλει να είναι πάντα με την πλευρά του πολίτη που διεκδικεί τα δικαιώματά του και την αξιοπρέπειά του και να μην υποκύπτει σε φθηνούς πολιτικαντισμούς.

Ο Δήμος οφείλει να σταθεί δίπλα στον παραγωγό, τον έμπορο και ελεύθερο επαγγελματία που καθημερινά μοχθούν και βλέπουν τους κόπους τους να μην αποδίδουν. Πρέπει να τους ανοίγει τον δρόμο και να μην τους δημιουργεί εμπόδια. Πρέπει να είναι δίπλα στον μισθωτό που πασχίζει να ρυθμίσει τη ζωή του.

Πρέπει να είναι δίπλα σ’ αυτόν που βγάζει το ψωμί του, αλλά και σ’ αυτόν που διασκεδάζει. Δίπλα στον κάτοικο, αλλά και τον επισκέπτη. Πρέπει να είναι βοήθεια και όχι εμπόδιο. Θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε να μας εμπιστευτείτε. Η απόφαση δική σας και πάντα σεβαστή. Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος για όλο τον Δήμο Καλιτσάκης Ιωάννης”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook