Διακρίσεις σημείωσαν οι σκακιστές του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων που συμμετείχαν στο φετινό ατομικό μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού. 

Η διοργάνωση έλαβε χώρα, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου, στο Περιστέρι, με τον ΟΑΧ να συμμετέχει στις κατηγορίες νηπίων, Γ’, Δ’ και ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου. 

Η ενημέρωση του ΟΑΧ έχει ως εξής:

Με λίγες αλλά καλές παρουσίες συμμετείχε ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων στο φετινό ατομικό μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου στο Περιστέρι. Συγκεκριμένα, ο ΟΑΧ έλαβε μέρος στις κατηγορίες νηπίων, Γ’, Δ’ και ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου.

Οι πιο σημαντικές διακρίσεις ανήκουν σε δύο κορίτσια, στην Ευγενία Πλατσάκη και τη Χρυσή Χασουράκη που κατέλαβαν την 1η θέση στη Γ’ και τη Δ’ Δημοτικού αντίστοιχα. Η Πλατσάκη αναδείχτηκε νικήτρια στα κορίτσια, ενώ ήταν 12η στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 176 παιδιά ενώ η Χασουράκη, παρότι δεν ανήκει επίσημα στον ΟΑΧ, αλλά προπονείται μαζί του την φετινή χρονιά κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση στα κορίτσια, αλλά και στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 184 παιδιά!

Από εκεί και πέρα, στα νήπια, συμμετείχε ο Μιχάλης Ζωγράφος στην παρθενική του πανελλήνια σκακιστική διοργάνωση, ο οποίος κατέλαβε την 27η θέση ανάμεσα σε 54 παιδιά. Στη Δ’ Δημοτικού, εκτός της Χασουράκη, συμμετείχε και ο Μάνος Μαυρίδης που κατέλαβε την 11η θέση, ενώ στη Στ’ Δημοτικού συμμετείχε ο Μιχάλης Χριστοδουλάκης ο οποίος κατέκτησε την 47η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 129 παιδιά. Τέλος, στην Α’ Γυμνασίου πήρε μέρος ο Θάνος Μαυρίδης, ο οποίος αναδείχτηκε 5ος ανάμεσα σε 75 παιδιά.

Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων εκφράζει θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους σκακιστές και στον επικεφαλής προπονητή, Δημήτρη Μπαλόκα, ενώ εύχεται στα παιδιά καλή πρόοδο, με ανάλογες και μεγαλύτερες επιτυχίες στην πορεία της ζωής τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook