Με μια αμιγώς πολιτική ομιλία για την Ευρώπη ο πρόεδρος της Δημιουργίας ξανά! Θάνος Τζήμερος  ανέλυσε εκτενώς ότι η  Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα “πείραμα σε εξέλιξη”. Πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία επιχειρείται να δημιουργηθεί μια υπερκρατική οντότητα με ειρηνικά μέσα και δημοκρατικές διαδικασίες. Το ότι οι Ευρωπαίοι έζησαν τα τελευταία 70 χρόνια χωρίς πόλεμο, σε συνθήκες ευημερίας, είναι ήδη ένα μεγάλο όφελος.

Όμως, σήμερα, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει «κολλήσει». Η Ε.Ε. είναι ένα γραφειοκρατικό, πλαδαρό, άνευρο μόρφωμα που έχει χάσει το σχέδιο πορείας. Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πως όλα αυτά που κατέκτησε ο δυτικός πολιτισμός δεν είναι δεδομένα και μπορεί να «καούν» σαν την Παναγία των Παρισίων, αν δεν τα προστατεύσουμε.  
 
Η Δημιουργία ξανά πιστεύει στην Ευρώπη, πιστεύει στην πλήρη ενοποίηση της και στις αξίες που διέπουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και ταυτοχρόνως θα καθιστούσαν την Ελλάδα ένα πλήρως λειτουργικό και εποικοδομητικό μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας των κρατών και λαών, πράγμα που θα συνέβαλε στην ασφάλεια και ευημερία της χώρας μας.
 
Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας αλλά και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook