Βασίλης Λαμπρινός: «Για την ψυχή αυτής της πόλης δεν πάμε πίσω – Μόνο Μπροστά!»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δύναμης Πολιτών στο κινηματοθέατρο «Αστόρια»! Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά τον χώρο μέσα και έξω από την αίθουσα και έφτανε μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας, ενώ το πάθος και η αισιοδοξία για την νίκη ήταν διάχυτα!

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών  Βασίλης Λαμπρινός στην ομιλία του, ενθουσιασμένος από το γιορτινό κλίμα της συγκέντρωσης, δανείστηκε ένα σύνθημα των οπαδών του ΟΦΗ: «Ανάψαμε φωτιά και μεγαλώνει»:

«Ανάψαμε μια σπίθα σ’ αυτήν την αίθουσα το 2014. Τότε στείλαμε σε όλο το Ηράκλειο ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Αλλάζουμε!

Μια σπίθα ήτανε και για να δανειστώ ένα σύνθημα των οπαδών του ΟΦΗ: Ανάψαμε φωτιά και μεγαλώνει!

Σήμερα η σπίθα αυτή έχει εξελιχθεί σε φωτιά δημιουργίας, αναγέννησης και ελπίδας. Πολλοί το προσπάθησαν, αυτά τα χρόνια, αλλά κανείς δεν κατάφερε ούτε να την ελέγξει ούτε να την σβήσει.

Από την ίδια αυτή αίθουσα, λοιπόν,  στέλνουμε και πάλι ένα μήνυμα που θα ακουστεί ακόμη πιο δυνατά σε ολόκληρη την πόλη: Συνεχίζουμε»!

Ο Δήμαρχος, στα βασικά σημεία της ομιλίας του έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής και ανέβασε τους τόνους σε όσους το απαξιώνουν:

«Τα δικαιολογημένα παράπονα των δημοτών όμως,  και η αυστηρή μα δίκαιη κριτική  είναι  ένα πράγμα. Η συνολική απαξίωση του έργου μας, την οποία επιχειρούν συστηματικά ορισμένοι, είναι κάτι εντελώς  διαφορετικό.

Ας το πούμε ανοιχτά: ο πόλεμος που έχει δεχτεί η παρούσα δημοτική αρχή, από ένα συγκεκριμένο σύστημα είναι πρωτοφανής.

Τους χαλάσαμε τη συνταγή και δεν μας το συγχωρέσαν.

Όπως δεν  συγχώρεσαν και την αποδεδειγμένη πια ανεξαρτησία μας.

Όλη αυτή η χυδαιότητα, όμως,  με έκανε πιο δυνατό. Γιατί κατάλαβα πώς όσο περισσότερο μάς χτυπούν, τόσο περισσότερο επιβεβαιώνουν ότι κάτι τουλάχιστον κάνουμε καλά!

Κι αυτό που κάνουμε καλά είναι απλό: θωρακίσαμε θεσμικά τον Δήμο Ηρακλείου και κλείσαμε ερμητικά τις πόρτες στα παρασυστήματα εξουσίας που ήθελαν να κυβερνούν το Ηράκλειο.

Ας το πάρουν απόφαση όλοι:  όσο είμαστε εμείς στον Δήμο Ηρακλείου, θα κυβερνά η αλήθεια και  το εκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο. Ουδείς άλλος!

Και όχι, όσο κι αν θέλουν να σας πείσουν για το αντίθετο, δεν είμαστε όλοι ίδιοι: ούτε εγώ προσωπικά, ούτε η παράταξη της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, θα θυσιάσουμε ποτέ τις αρχές και τις αξίες μας στο βωμό του πρόσκαιρου πολιτικού κέρδους. Είμαι υπερήφανος για αυτό – όπως είμαι υπερήφανος για τους συνεργάτες μου και τα μέλη της Δύναμης Πολιτών διότι αποδείχθηκαν παλικάρια!   

Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε πρόκειται να διαπραγματευτούμε ποτέ την ανεξαρτησία αυτής της παράταξης. Ξέρουμε πια πόσο ακριβά κοστίζει η επιλογή μας, αλλά ξέρουμε ότι είναι η σωστή.  Αποκλειστικός γνώμονας των αποφάσεών μας είναι το καλό του τόπου και μόνον αυτό.     

Έτσι πορευόμαστε από το 2014, έτσι κερδίσαμε, έτσι θα κερδίσουμε και πάλι»! 

Κλείνοντας, ο Βασίλης Λαμπρινός έθεσε το διακύβευμα των εκλογών: «Η Ελλάδα και το Ηράκλειο έχουν υποφέρει στο παρελθόν από αλαζονικές συμπεριφορές.  Από ανθρώπους που βάζουν το «εγώ», πάνω από το «εμείς».

Για αυτό το 2014 είπαμε: αν δεν αλλάξουμε εμείς, δεν θα αλλάξει η πόλη.

Σήμερα ξέρω ότι η αλλαγή αυτή ξεκίνησε και ουδείς μπορεί να την σταματήσει!

 Σήμερα, λοιπόν, όταν περπατώ στους δρόμους το πρωί, δεν αναρωτιέμαι πια. Διότι  ξέρω ότι πέρα απ’ οτιδήποτε άλλο, αυτό που κάνει έναν Δήμαρχο καλό, είναι να δίνει πρώτος το παράδειγμα:

να μην υποκύπτει σε πιέσεις, να μην αντιμετωπίζει την πόλη του με μικροψυχία.

Και καλή Δημοτική αρχή είναι αυτή που χαράζει το σωστό μονοπάτι, για να μην χάσουμε ποτέ ξανά τον δρόμο μας. Αυτή που ακούει και συνεργάζεται, που αναγνωρίζει το θετικό έργο των πολιτικών της αντιπάλων, ακόμα και όταν εκείνοι δεν το κάνουν,  που υιοθετεί τις θετικές τους προτάσεις. Εμείς αυτόν τον δρόμο έχουμε επιλέξει.

Τον ξεκινήσαμε μαζί το 2014, κι έχει μια μόνο κατεύθυνση. Πάει μπροστά. Για το Ηράκλειο που αγαπούμε. Για το Ηράκλειο των παιδιών μας.  Για την ψυχή αυτής της πόλης- Δεν πάμε πίσω! Μόνο μπροστά»!

 

Της ομιλίας του Δημάρχου προηγήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων του της Δύναμης Πολιτών, η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook