Δεν ήταν έκπληξη για τον γράφοντα η αναγγελία επανόδου και συμμετοχής του Παντελή Καραγιαννάκη στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Αποκορώνου, για τον λόγο ότι γνωρίζω τον χαρακτήρα του ανθρώπου που άφησε το θετικό αποτύπωμα του στις δύο θητείες Δημάρχου και μία θητεία προέδρου Κοινότητας.

Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, καθηγητής χημείας, έχει καταφέρει να είναι πάντα αγαπητός και συνεργάσιμος με τους μαθητές του, με προτερήματα και στην ικανότητα να διοικεί τον Δήμο με σύνεση και υπευθυνότητα.

Η επιλογή των συνεργατών του γίνονταν με τα κριτήρια της ικανότητας και της αποτελεσματικότητας και εάν αποδεικνύονταν ότι κάπου «χωλαίνει» η επίλυση στα προβλήματα καθημερινότητας ο ίδιος δεν δίσταζε να κάνει αλλαγές προσώπων για να επιτύχει το βέλτιστο.

Διόλου τυχαία και η επιλογή των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που πλαισιώνουν  το ψηφοδέλτιο του που είναι άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις, με εμπειρία και μεράκι για προσφορά. 

Μόνιμη ήταν και η επιδίωξη του να συνεργάζεται με επιστημονικά ιδρύματα, όπως το Πολυτεχνείο Κρήτης προς όφελος θεμάτων του Δήμου και είναι αληθές ότι και σήμερα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με επιστημονικό προσωπικό.

Άνθρωπος με ανοικτούς ορίζοντες στη σύλληψη ιδεών και υλοποίησης στόχων για τον Δήμο.

Υποστηρικτής της ισόρροπης ανάπτυξης σε όλο τον Δήμο, με την κατά αναλογικό τρόπο κατανομή των πόρων για τις Κοινότητες και τα αστικά κέντρα.

Συνεργάτης και αρωγός στα προβλήματα των Κοινοτήτων ενώ προσμετρά στις αποφάσεις του το δίκιο ή το άδικο που αφορά τον κάθε δημότη.

Αυστηρός στην οικονομική διαχείριση των εσόδων και πόρων του Δήμου και έχει αποδείξει από την θητεία του στο παρελθόν ότι προασπίζεται μαχητικά τα συμφέροντα των Δημοτών και του Δήμου γενικότερα σε θέματα που αφορούν πλουτοπαραγωγικές πηγές αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και  ανάδειξη του απέραντου φυσικού κάλους που έχει ο Αποκόρωνας. Στις προτεραιότητες του και η ανάδειξη των ιστορικών, αρχαιολογικών και βυζαντινών μνημείων στις περιοχές  που αυτά εδρεύουν.

Με δημοκρατικές ευαισθησίες τέτοιες που να επιτρέπουν την γόνιμη συζήτηση μαζί του, την διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την τόλμη να παίρνει αποφάσεις εκεί όπου τα θέματα οδηγούνται φαινομενικά σε αδιέξοδο.

Δημοκρατικές αρχές και σεβασμό στον δημότη έδειξε όταν αποφάσισε, στην θητεία του στον πρώην Δήμο Αρμένων, να εκδώσει ενημερωτική εφημερίδα με την ονομασία «Τα εν Δήμω». Μια καλαίσθητη 16σέλιδη περιοδική έκδοση με περιεχόμενα τα πεπραγμένα του Δήμου αλλά και τα κοινωνικά θέματα που συνέβαιναν στον Δήμο. Πρωτοποριακή ήταν και η στήλη των επιστολών των δημοτών με δικαίωμα έκφρασης παραπόνων. Την έκδοση εφημερίδας προσπάθησαν να μιμηθούν τότε και άλλοι μεγάλοι Δήμοι του Νομού μας αλλά δεν τα είχαν καταφέρει.

Δεν είναι υπερβολές τα παραπάνω που αφορούν την διοικητική ικανότητα και δραστηριότητα του Παντελή Καραγιαννάκη, στην μετριοφροσύνη του οποίου είμαι σίγουρος θα προσκρούσω, αλλά στις σημερινές εποχές που όλοι αναζητούμε τον καλύτερο του καλού μια γνώμη παραπάνω, μια δεύτερη σκέψη, μια αξιολόγηση επιπλέον δεν βλάφτει αλλά ωφελεί. 

Γιάννης Μ. Γαβριλάκης
Με 12ετή θητεία στην Τοπ. Αυτοδιοίκηση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook