Οι δύο φιναλίστ είχαν στη διάθεσή τους τέσσερις ώρες για να ολοκληρώσουν την πιο κρίσιμη δοκιμασία μέχρι τώρα. Το ιδιαίτερο δώρο του Πάνου στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Μετά από δεκάδες δοκιμασίες και 4 μήνες, έχουμε τον νικητή του φετινού MasterChef και αυτός είναι ο Μανώλης. Ο νικητής κερδίζει το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Οι δυο τους έλαβαν πέντε διαφορετικές βαθμολογίες στη διαδικασία του τελικού, μία στην Ισπανία, μία για τα πιάτα που παρουσίασαν οι ίδιοι και τρεις για τα πολύ δύσκολα πιάτα της Τετάρτης. Η εξέλιξη των βαθμολογιών μετέτρεψε τη διαδικασία σε θρίλερ. Άλλωστε είχαμε ισοπαλία δύο βαθμολογίες πριν το μεγάλο φινάλε.

Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, για μία ακόμη χρονιά, έκριναν τις προσπάθειες των παικτών, και τέσταραν και τα πιάτα του Μανώλη και της Σπυριδούλας. Οι κριτές εμφανίστηκαν με κουστούμια ενώ στον εξώστη ήταν οι υπόλοιποι παίκτες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαγειρικής.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τους καλωσόρισε όλους και μάλιστα με χιούμορ είπε ότι όλοι οι κριτές έβαλαν τα καλά τους, όμως εκείνος συνδύασε το κοστούμι με τις κάλτσες που του έκανε δώρο ο Πάνος.

Οι δύο φιναλίστ κλήθηκαν να αντιγράψουν τα απαιτητικά πιάτα του σεφ Φίλιππου Χρονόπουλου. Ο Guest Chef βαθμολόγησε τις προσπάθειες των φιναλίστ.

Το πιο δύσκολο ήταν πάντως το πολύ ιδιαίτερο γλυκό μιας και κανείς από τους δύο δεν είχε ποτέ ετοιμάσει κάτι παρόμοιο.

Οι συνταγές των τριών πιάτων του μεγάλου τελικού, παρακάτω!

Γλυκό μαρέγκα λεμόνι σε μορφή μπάλας, πιάτο μπακαλιάρου κονφί σε λάδι αρκγάν και τραγανό ρύζι με αγκινάρες και μαριναρισμένο ραντίτσιο, κλήθηκαν να ετοιμάσουν οι δύο διαγωνιζόμενοι του μεγάλου τελικού:

Στη πρώτη φάση του τελικού οι δυο παίκτες ταξίδεψαν με την παρέα τους και τους μέντορες τους στην Ισπανία όπου δημιούργησαν πιάτα αντιγραφής του σεφ και ιδιοκτήτη του Amelia, Paulo Airaudo.

Νικητής στη δοκιμασία της Ισπανίας ήταν ο Μανώλης Σαρρής με 9/10, ενώ η Σπυριδούλα πήρε 7/10.

Στη δεύτερη δοκιμασία που αποδείχθηκε και η πιο απαιτητική για τους δυο φιναλίστ καθώς έπρεπε να παρασκευάσουν ένα μενού έξι πιάτων, νικήτρια αναδείχθηκε η Σπυριδούλα με 8/10. Ο Μανώλης ο οποίος δεν παρέδωσε πιάτο πήρε 5/10.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook