Η Μέι θα παραμείνει στο αξίωμα σε υπηρεσιακό ρόλο ωσότου αναδειχθεί ο ή η διάδοχός της με μια διαδικασία δύο σταδίων

Την παραίτησή της από την πρωθυπουργία ετοιμάζεται να ανακοινώσει αύριο (Παρασκευή) η Τερέζα Μέι, γράφουν οι Times, μετά την οργή που προκάλεσε στο υπουργικό της συμβούλιο για το χειρισμό του Brexit.

Η Μέι θα παραμείνει στο αξίωμα σε υπηρεσιακό ρόλο ωσότου αναδειχθεί ο ή η διάδοχός της με μια διαδικασία δύο σταδίων, στην οποία οι επικρατέστεροι δύο υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε ψηφοφορία 125.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύουν οι Τάιμς.

Η χθεσινή παραίτηση της Aντρέα Λίντσομ, υπουργού αρμόδιας για τις σχέσεις της κυβέρνησης με το κοινοβούλιο κατέστησε αδύνατη την παραμονή της Μέι στη θέση καθώς οι θιασώτες του Brexit στρέφονται μετωπικά εναντίον της. Το υπουργικό συμβούλιο προσπάθησε χθες να την αναγκάσει να αποχωρήσει, αλλά εκείνη επέμεινε ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία καθώς οι Βρετανοί πηγαίνουν σήμερα στις κάλπες για τις ευρωεκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και σύμμαχοι της Μέι θεωρούν ότι θα επιβεβαιώσει την αποχώρησή της μετά από μια συνάντηση με τον σερ Γκρέιμ Μπρέιντι, προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της Επιτροπής 1922 των Τόρηδων .

Η Μέι προκάλεσε οργή μέσα στο κόμμα της, όταν επιβεβαίωσε ότι μέρος της συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα αποτελέσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Τα σχόλιά της προκάλεσαν τέτοια αγανάκτηση ώστε πολλοί που είχαν υποστηρίξει τη συμφωνία απέσυραν τη στήριξή τους, μεταξύ των οποίων ο Μπόρις Τζόνσον, που τρέφει όνειρα να τη διαδεχθεί και ο Τζέικομπ Ρις Μογκ. Η Λίντσομ είναι η 36η υπουργός που παραιτήθηκε επί πρωθυπουργίας της Τερέζα Μέι.

Πηγή: eleftherostypos.gr