Από υλικό που είχαν καταγράψει κάμερες εντοπίστηκε ο οδηγός του θανατηφόρου τροχαίου στο Μαρκόπουλο

Στη σύλληψη του οδηγού που ευθύνεται για το τροχαίο με τους δύο νεκρούς στο Μαρκόπουλο προχώρησε η αστυνομία. Πρόκειται για έναν Έλληνα 50 ετών με ολλανδικό διαβατήριο. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του από το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες.   

Όπως αποδείχθηκε οδηγούσε επικίνδυνα, καθώς οι κάμερες τον συνέλαβαν να κάνει τουλάχιστον τρεις αντικανονικές προσπεράσεις μια από τις οποίες προκάλεσε το τραγικό τροχαίο στο 27ο χιλιόμετρο στη λεωφόρο Μαρκοπούλου.  Μάλιστα ο 50χρονος οδηγός, κατά πληροφορίες, λίγη ώρα μετά το δυστύχημα επέστρεψε στον τόπο του τροχαίου και ρωτούσε τι έγινε. Κατά την προσαγωγή του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, αλλά όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας δεν μπορούσε να αρνηθεί. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Ο 50χρονος οδηγός πρόκειται να κληθεί από τον εισαγγελέα για απολογία και θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.     

Το τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής όταν βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα συγκρούστηκε με ένα φορτηγό κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο 27ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Κορωπίου – Μαρκοπούλου. Μετά τη σύγκρουση διαπιστώθηκε διαρροή καυσίμων από το βυτιοφόρο με την Πυροσβεστική που έχει σπεύσει στο σημείο λαμβάνει μέτρα προστασίας.   

Από τη σύγκρουση εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους ο οδηγός του φορτηγού και ο οδηγός του Ι.Χ. Πρώτα απεγκλωβίστηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ λίγο αργότερα και μετά από προσπάθεια των πυροσβεστών που είχαν σπεύσει στο σημείο, απεγκλωβίστηκαν και οι άλλοι δύο οδηγοί χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook