Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων καλεί γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας να απευθυνθούν στη δομή

Με αφορμή την δολοφονία της άτυχης 49χρονης από τον σύντροφό της στη Χαλέπα Χανίων και ενώ υπενθυμίζεται οτι δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο μετέπειτα αυτόχειρας έφτασε στο φονικό, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του δήμου Χανίων με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για μια μορφή βίας, την γυναικοκτονία ενώ καλεί τις γυναίκες των Χανίων που έοχυν υποστεί σε οποιαδήποτε μορφή βίας να απευθυνθούν στη δομή.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Προχθές άλλη μία γυναίκα δολοφονήθηκε στα Χανιά από τον σύντροφό της, ο οποίος στην συνέχεια αυτοκτόνησε. Είναι η 8η κατά σειρά δολοφονία γυναίκας στην Ελλάδα μέσα στο 2019 από τον σύντροφό της. Όχι δεν πρόκειται για τραγωδία, πρόκειται για την πιο ακραία μορφή σεξιστικής βίας, την γυναικοκτονία.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα απορρήτου και εμπιστευτικότητας για ωφελούμενες.

Απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας (σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική) ή/και πολλαπλές διακρίσεις (μετανάστριες, προσφύγισσες, μονογονείς, ΑμεΑ, άνεργες κ.λπ.) ανεξαρτήτως θρησκείας, ηλικίας ή εθνικότητας. Λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, παρέχοντας τη δυνατότητα σε γυναίκες και τα παιδιά τους για φιλοξενία, ασφαλή διαμονή με στέγη και διατροφή, ψυχοκοινωνική στήριξη, πρόσβαση σε υπηρεσίες νομικής συμβουλευτικής και την προστασία τους από τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.

Τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας και ενημέρωσης:
-Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Χανίων, 2821341690-691-692, Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00-15:30 
-24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή SOS της ΓΓΙΦ 15900

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook