Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής εργασίες κατεδάφισης σε ετοιμόρροπο σπίτι στην Σπλάντζια και οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Το κτίσμα που βρίσκεται επί της οδού Δασκαλογιάννη, δίπλα ακριβώς από την πλατεία της Σπλάντζιας, είχε κριθεί επικίνδυνο λόγω ετοιμορροπίας και για αυτό θα γίνουν παρεμβάσεις ώστε να γίνει κατάρρευση τμημάτων αυτού, κυρίως στον δεύτερο όροφο της ταράτσας.

Σήμερα συνεργεία του δήμου, ξεκίνησαν εργασίες για να προετοιμάσουν την κατεδάφιση που θα γίνει με αδιατάρρακτη κοπή στοιχείων της πλάκας της ταράτσας χωρίς να επηρεάσουν τον οργανισμό του κτιρίου. Δηλαδή ο κορμός του κτίσματος θα μείνει ως έχει, δεν θα κατεδαφιστεί ενώ θα απομακρυνθούν τα σημεία εντός του κτιριου που ήταν επικίνδυνα για "άτακτη" κατάρρευση.Με αφορμή τις εργασίες κατεδαφίσεις που πραγματοποιούνται την Παρασκευή (24/5) στο ετοιμόρροπο κτίριο επί της οδού Δασκαλογιάννη, δίπλα στην πλατεία της Σπλάντζιας, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε ότι:

“Κατεδαφίζεται το συγκεκριμένο κτίριο στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει κάνει ο Δήμος Χανίων με την Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων του Υπουργείου Πολιτισμού, να αναλάβουμε τις κατεδαφίσεις κτιρίων για την ανάδειξη ιστορικών μνημείων του τόπου μας. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, με την κατεδάφιση κτιρίων μπροστά από το Βυζαντινό τείχος και όπως είχαμε τονίσει από τότε, συνεχίζεται με την κατεδάφιση του κτιρίου πλησίον του Αγίου Ρόκου στην Σπλάντζια. Στη συνέχεια ο Δήμος Χανίων θα προχωρήσει στην κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων στην οδό Νικηφόρου Φωκά στο Κουμ Καπί, αλλά και σε άλλα σημεία όπου υπάρχουν τέτοια κτίρια”.

Ο Δήμαρχος Χανίων καταλήγοντας τόνισε:

“Ο Δήμος Χανίων συμβάλλει στον ευπρεπισμό της πόλης, φροντίζει για την ασφάλεια των δημοτών και επιδιώκει να αναδείξει τα μνημεία μας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού”.