Γράφει Ο Παραπολιτικός

Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο που αισίως φτάνει στο τέλος της σήμερα τα μεσάνυχτα, τα έχουμε δει όλα σε τοπικό επίπεδο: συμμαχίες που “έκλεισαν” στα κρυφά και διαψεύστηκαν στα φανερά, debate που προγραμματίστηκαν και έπειτα ακυρώθηκαν, δημοσκοπήσεις που εμφανίστηκαν για να “επιβάλλουν” πιθανούς νικητές και άλλα πολλά παρασκηνιακά μαγειρέματα που συχνά “πέφτουν” πάνω στο “πολιτικό τραπέζι” και για αυτό πια δεν κάνουν εντύπωση.

Άλλωστε και αυτό κομμάτι της πολιτικής είναι ωστόσο δεν αποτελεί την ουσία της.  Γιατί αν θέλουμε να βρούμε κάτι που επί της ουσίας μας έκανε εντύπωση από την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, θα το αναζητήσουμε σε πρόσωπα και θέσεις, που άλλωστε θα “πρωταγωνιστήσουν” την επόμενη ημέρα των εκλογών ενώ όλα τα παραπάνω θα αποτελούν παρελθόν.

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Ανθούση στο δήμο Πλατανιά με τη Λαϊκή Συσπείρωση ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, από έναν πολιτικό χώρο που δεν μας έχει συνηθίσει – κακά τα ψέμματα – σε εκπλήξεις.

Νεανική παρουσία αλλά πολιτικά ώριμη, με επιχειρήματα λογικά, που δεν ακούγονται σαν να έρχονται από το παρελθόν, αλλά με βάση το παρόν και το μέλλον. Έναν λόγο καθαρό που εκπέμπει τιμιότητα, στοιχεία δηλαδή που έχει ανάγκη ο τόπος για να πάει μπροστά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook