Επιστολή Μανώλη Γαβριλάκη στους πολίτες του Ηρακλείου:

Αγαπητή Ηρακλειώτισσα, αγαπητέ Ηρακλειώτη.

Η προεκλογικη περίοδος, εφθασε αισίως και με πλήρη ηρεμία στο τέλος της.
Ενδειξη, πως οι συμπολίτες μας, αλλα και οι υποψήφιοι διακατέχονται από υψηλό άισθημα πολιτισμού, όπως εξ΄άλλου μας αξίζει.
Γνωρίζοντας πως σας κουράσαμε αρκετά όλο αυτό το διάστημα, προσπάθησα να παρουσιάσω την υποψηφιότητά μου, όσο πιο διακριτικά μπορούσα, χωρίς να εξασκήσω οποιαδήποτε «πίεση» σε σας τις φίλες και τους φιλους μου, πρωτίστως σεβόμενος το δικαίωμα του καθ’ ενός, να είναι ΑΥΤΗ/ΑΥΤΟΣ που θα επιλέξει το υποψήφιο της καρδιάς του.
Από 16 ετών, εφυγα από το Ηράκλειο, έχοντας κερδίσει υποτροφία για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικης, οπου και περάτωσα τις σπουδές μου.
Εκτοτε, συνέχισα τις σπουδές μου στο Παρίσι και εζησα για αρκετό διάστημα στην Γερμανία.
Μου δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες, να σταδιοδρομήσω και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μα η καρδιά μου, χτυπούσε ΠΑΝΤΑ για την αγαπημένη μου οικογένεια, τους γονείς μου, τα αδέλφια μου.
Το ίδιο δυνατά όμως, χτυπούσε κάθε στιγμή που η λεξη ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ηχούσε στα αυτιά μου και στο μυαλό μου.
Ετσι, απεφάσισα πολύ ενωρίς να μην αλλάξω την λατρεμένη πόλη με καμμία άλλη πόλη στον κόσμο.
Έμεινα, θα μείνω εδώ ( πρωτα ο Θεός ), μεχρι να κλείσω τα μάτια μου, γιατι ΑΥΤΗ είναι η πόλη που με αγκάλιασε και εδώ έκανα εκατοντάδες φίλους που με στήριξαν σε όλη μου την ζωή.
Όσοι με γνωρίζετε καλά, γνωρίζετε, πως ανέκαθεν, με ενδιέφερε η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική γενικότερα, μια και πάντα πίστευα ότι θα μπορούσα να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ανδρώθηκα και από τον οποίο εχω τις καλυτερες αναμνήσεις, τις καλύτερες παιδικές εικόνες, εικόνες τις οποίες έζησα τόσο έντονα και θα διατηρήσω για πάντα μέσα μου.
Ετσι απεφάσισα να κατέβω στον πολιτικό στίβο με τον ΜΟΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ υποψηφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Λαμπρινο, ο οποίος μού έκανε την τεράστια τιμή να με εντάξει στην παράταξή του.
Γνωρίζετε επίσης, πώς ουδέποτε δείλιασα να εκφράσω ΑΝΟΙΧΤΑ τις θέσεις μου, κριτικάροντας με αυστηρό – όμως ΔΙΚΑΙΟ- τρόπο, είτε τους τοπικούς ( αυτοδιοικητικούς) άρχοντες, ειτε (ΚΥΡΙΩΣ), τους πολιτικούς αλλα ΚΑΙ τους «παραπολιτικούς» που μας κυβερνουν.
ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑ πολλάκις ( παρά τις συστάσεις πολλών) για οποιοδήποτε «πολιτικο» κόστος, δεχόμενος «κριτικές» κάθε είδους ακόμη και «φίλια» πυρά.

Στήν προεκλογικη περίοδο που διανύσαμε, καθένας από εμάς έβγαλε τα συμπεράσματά του.
Εγώ ως υποψήφιος, άκουσα με προσοχή και απόλυτο σεβασμό τις θέσεις εκατοντάδων συμπολιτών μου, (ανεξάρτητα σε ποια πολιτική παράταξη ανήκουν), για το πώς αυτοί βλέπουν το μέλλον της πόλης μας, ακουσα τις παρατηρήσεις και τα παράπονα πού είχαν και ενημερώθηκα για το πώς θα ήθελαν να διαμορφωθεί το μέλλον του Ηρακλείου γι’αυτούς, για εμάς, για τα παιδιά μας και για τα έγγόνιά μας.
Επέλεξα να δραστηριοποιηθώ, λαμβάνοντας υπ΄οψη μου πως ,αν μετά από όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, συνεχίσουμε να παραμένουμε σιωπηλοί στον καναπέ μας απαξιώνοντας γενικώς και αορίστως τους πολιτικούς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. 
Προσωπικά – και είμαι απόλυτα σιγουρος πώς κι’εσεις όλοι -, ζητάμε μια διαφορετική κοινωνία, ένα διαφορετικό μέλλον, απ’ αυτό που μας επιβαλλεται ως υποχρεωτικό από τρίτους και νομίζω ότι είναι η ώρα να δράσουμε ΟΛΟΙ μαζί.
Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου. Κανονικά, θα έπρεπε να αποτελεί ιερό καθήκον όλων! 
Στον αγώνα μου αυτόν, πιστέψτε με πως ΔΕΝ ζητώ την ψήφο σας για λόγους αυτοπροβολής.
Ειμαι πανέτοιμος, μαζί με όλους που θα εκλεγούν ( από ΟΛΕΣ τις παρατάξεις ), να θυσιάσω τον ελεύθερό μου χρόνο και να παλέψω για μια καλύτερη γειτονιά για μια καλύτερη κοινωνία.
Η δική μου εκλογή, δεν έχει ίσως τόση σημασία.
Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν πολύ άξιοι συνυποψήφιοί μου. Πολλοί δε από αυτούς, είναι και πιό ικανοί από μένα.
Το μείζον σήμερα, είναι η επιλογή και η εκλογή του σημερινού αλλα και αυριανού Δημάρχου μας Βασίλη Λαμπρινου μια και θεωρώ πώς είναι με διαφορά ο καταλληλότερος, ο πιο ικανός και ο πιο έμπειρος.
Εάν εκλεγω ως δημοτικός σύμβουλος θα προσπαθήσω να βοηθήσω την κοινωνία μας, την γειτονιά μας, την επαρχία, με τον καλύτερο τρόπο.

Σας ευχαριστώ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ, όπου και να ανήκετε και όποιον και εάν επιλέξετε να ψηφίσετε ειτε ως Δημοτικό Συμβουλο, είτε ως υποψήφιο Δήμαρχο.

Ας αφήσουμε την συνείδησή  μας να μας οδηγήσει στην σωστή απόφαση.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook