Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά με μικρές καθυστερήσεις ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στα Χανιά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Απόστολο Βουλγαράκη, στα 615 εκλoγικά κέντρα έχουν παραδοθεί όλοι οι εκλογικοι σάκοι στους εκλογικούς αντιιπροσώπος ενώ δεν έχουν καταγραφεί απουσίες δικαστικών αντιπροσώπων και όλοι είναι στη “θέση” τους. Ακόμα και στη Γαύδο και την Αγ.Ρουμέλη που παραδοσιακά εμφανίζονταν προβλήματα, φέτος η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε κανονικά.

Ο κ. Βουλγαράκης ψήφισε το πρωί στο εκλογικό κέντρο στην Αγυιά, που “άνοιξε” για τους ψηφοφόρους με καθυστέρηση μισής ώρας Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων περίμενε υπομονετικά τη σειρά του και περιπου στις 07:40 ήταν ο τρίτος πολίτης που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η εκλογική διαδικασία για κάθε ψηφοφόρο είναι χρονοβόρα, καθώς έχουν “στηθεί” τέσσερις κάλπες, για τις ευρωεκλογές, τις δημοτικές – περιφερειακές και κοινοτικές, με αποτέλεσμα πολλοί να εκτιμούν οτι ενδέχεται οι κάλπες να κλείσουν με καθυστέρηση το απόγευμα της Κυριακής.

Χαρακτηριστικό είναι οτι στο εκλογικό κέντρο της Αγυιάς,  πολίτης ψήφιζε επί 10 λεπτά και όταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής τη ρώτησε αν τελείωσε η απάντησή της ήταν “Δεν ξέρω”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει δικαίωμα να ζητήσει παράταση που μπορεί να φτάσει και τις 2 ώρες, σε περίπτωση που ψηφοφόροι βρίσκονται στο εκλογικό του κέντρο και δεν έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα

Στα Χανιά εγγεγραμμένοι είναι 143.500 στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους, 911 στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, 1.959 στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους κοινοτικών εκλογέων και 1.169 στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του άρθρου 27 της εκλογικής νομοθεσίας. Οι πολίτες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 354 εκλογικά τμήματα, ενώ υπάρχουν και δύο ειδικά εκλογικά τμήματα στις αγροτικές φυλακές Αγιάς και στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook