Υποβαθμίζει την νίκη της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εξηγώντας τους λόγους που αυτή είναι πρόσκαιρη – Αλλιώς ερμηνεύει το αποτέλεσμα η ΝΔ: Ο κόσμος έστειλε σαφές μήνυμα οτι θέλει αλλαγή πολιτικής

Την εκτίμηση οτι η νίκη της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές αποτελεί μια ήττα διαχειρίσιμη για το κυβερνών κόμμα, που μπορεί να ανατραπεί στις εθνικές εκλογές έκανε ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Ανδρέας Παπαπανδρέου.

Σε δηλώσεις του από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, ο κ. Παπανδρέου “υποβάθμισε” την σαφή υπεροχή της ΝΔ, επισημαίνοντας οτι το κόμμα διατήρησε τις δυνάμεις του σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2014.

“Υπήρξε μια νίκη της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, εκτιμώ και πιστεύω οτι η νίκη αυτή είναι πρόσκαιρη για τους εξής λόγους: Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τις δυνάμεις του σε σχέση  με τις Ευρωεκλογές του 2014, υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να αυξήσει και την εκπροσώπησή του κατά μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεύτερον όλοι γνωρίζουμε οτι η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι μια χαλαρή ψήφος και ψήφος διαμαρτυρίας. Εκτιμώ οτι η διαφορά είναι διαχειρίσιμη ώστε στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να συνεχίσει το έργο αυτής της κυβέρνησης”, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, κάλεσε ταυτόχρονα την ΝΔ να δεσμευτεί για το τι θα κάνει με θετικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  για τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, όπως η διατήρηση της 13ης σύνταξης, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Το ευχάριστο πρόσθεσε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, διατηρεί την πρώτη θέση

Ερωτηθείς σχετικά με τον αν το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις και δη πρόωρες εκλογές ο κ. Παπανδρέου σημείωσε οτι αυτό είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού σημειώνοντας οτι αυτήν την ώρα ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε σύσκεψη με στελέχη του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών στην Κρήτη και με δεδομένο οτι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ισχυρό ενδεχόμενο εκλογής από την πρώτη Κυριακή του Σταύρου Αρναουτάκη, τον οποίο έχει στηρίξει ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε οτι δικαιώνεται η επιλογή για στήριξη του νυν Περιφερειάρχη.

Βασίλης Διγαλάκης: Ο κόσμος θέλει ενότητα, έχει κουραστει και θέλει αλλαγή πολιτικής

O πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και στέλεχος της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης, σχολιάζοντας το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, σημείωσε οτι το μήνυμα που στέλνει η κάλπη είναι διπλό:

“Αφενός υπάρχει μια αποδοκιμασία της διχαστικής πολιτικής που έχει ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός από το 2015 μέχρι σήμερα. Το πρώτο μήνυμα δηλαδή των εκλογών είναι οτι ο κόσμος θέλει ενότητα. Το δεύτερο μήνυμα του σημερινού εκλογικού αποτελέσματος είναι οτι η οικονομία μας έχει κουραστεί, ο κόσμος έχει, η μεσαία τάξη έχει κουραστεί από την υπερφορολόγηση, θέλει αλλαγή πολιτικής και μια αναπτυξιακή πορεία. Ενωμένη η χώρα να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα”.

Ο κ. Διγαλάκης πρόσθεσε οτι στα Χανιά η ΝΔ αύξησε τις δυνάμεις της ενώ ερωτηθείς για το αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ικανό να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, ο πρώην πρύτανης σημείωσε οτι η απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι κάτι που θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός, ωστόσο όσο πιο σύντομα γίνει αυτό, τόσο καλύτερα για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook