Οι τρεις δήμαρχοι που "σάρωσαν" διατηρώντας τη θέση τους στο δημαρχιακό θώκο - Μάχη "στήθος με στήθος" για το δήμο Ρεθύμνης και το δήμο Ανωγείων

Σε τρεις από τους πέντε δήμους στο νομό Ρεθύμνης οι δημότες εξέλεξαν με την ψήφο τους δημοτική αρχή, αποφεύγοντας την προσφυγή για δεύτερη φορά στην κάλπη. Η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει ολοκληρωθεί ωστόσο επειδή δεν υπάρχει πιθανότητα ανατροπής του αποτελέσματος, οι δήμαρχοι που εκλεγονται ανά δήμο, είναι οι εξής:

Στο δήμο Αγίου Βασιλειου, ο Γιάννης Ταταράκης, "σάρωσε" και επανεκλέγεται συγκεντρώνοντας ποσοστό 91,54%, 4.218 ψήφους και 19 έδρες, ενώ ο ανθυποψήφιος του Θανάσης Χαριτάκης εξασφάλισε 8,46%, 390 ψήφους και 2 έδρες.

Στο δήμο Αμαρίου, ο Παντελής Μουρτζανός με ποσοστό 64% εξασφάλισε δεύτερη δημοτική θητεία, με τον ανθυποψήφιο του Κωνσταντίνο Κουτελιδάκη να συγκεντρώνει ούτε το μισό ποσοστό, φτάνοντας 30,12%. Δείτε στον παρακάτω πίνακα τις ψήφους και την κατανομή των εδρών με την ενσωμάτωση να είναι περιπου στο 85%.

Επανεκλογή και για τον Δημήτρη Κόκκινο στο δήμο Μυλοποτάμου, ο οποίος κέρδισε με άνεση τις δημοτικές εκλογές συγκεντρώνοντας 62,97%, έναντι 37,03% του ανθυποψηφίου του Γιώργου Παπακωνσταντή. 


Η μάχη για τον δήμο Ρεθύμνης αναμένεται να εξελιχθεί σε ντέρμπι μεταξύ του νυν δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη και του υποψηφίου Θεόδωρου Νίνου, με τα ποσοστά τους να κυμαίνονται περίπου στο 44% και στο 41% αντίστοιχα.

Ομοίως, στο δήμο Ανωγείων η εκλογική μάχη θα δοθεί στήθος με στήθος μεταξύ του νυν υποψηφίου Μανώλη Καλλέργη που συγκεντρώνει 46,08% και του Σωκράτη Κεφαλογιάννη, με ποσοστό 45,46%.

Στις κάλπες θα προσέλθουν την ερχόμενη Κυριακή, οι δημότες στο δήμο Ρεθύμνης και Ανωγείων που δεν εκλέγουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή