Σε ποιους δήμους η εκλογική αναμέτρηση εξελίσσεται σε "θρίλερ" - "Σάρωσε" ο Μανώλης Κοκοσάλης στο δήμο Αρχανών - Αστερουσιών, άνετη εκλογή του Μ.Σταυρακάκη στη Βιάννο

Στο μεγαλύτερο δήμο του νομού, στο δήμο Ηρακλείου η εκλογική μάχη θα δοθεί μεταξύ των Γιάννη Κουράκη και του νυν δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού (δείτε εδώ), με τον πρώτο να διατηρεί σαφές - αλλά όχι ασφαλές προβάδισμα - από τον δεύτερο, συγκεντρώνοντας 36,54% των ψήφων έναντι του 24,26%. Το ποιος θα αναδειχθεί τελικός νικητής θα εξαρτηθεί από τις συνέργειες που ενδεχομένως γίνουν την εβδομάδα αυτή, με παρατάξεις που ναι μεν δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο αλλά θα μετέχουν σε αυτές στηρίζοντας ή μη κάποιον εκ των δύο υποψηφίων δημάρχων.

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση στο δήμο Μινώα Πεδιάδος καθώς ο νυν δήμαρχος Zαχαρίας Καλογεράκης βρίσκεται μιαν ανάσα από την οριακή πλειοψηφία όμως, μέχρι στιγμής η "κάλπη" δεν δίνει ετυμηγορία επανεκλογής του. Με την ενσωμάτωση να αγγίζει το 92,3% η παράταξη "Μινώα Πεδιάδας, Τόπος με μέλλον" με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο, συγκεντρώνει το 49,64% των ψήφων και δεν περνάει οριακά στην δεύτερη Κυριακή διεκδικώντας την παραμονή του στο "τιμόνι" του δήμου. (δείτε ΕΔΏ, ανατροπή ψήφο με την ψήφο στα δεδομένα)

"Θολό" το τοπίο παραμένει και στο δήμο Χερσονήσου, (δείτε εδώ) με τους δύο πρώτους υποψηφίους που θα αναμετρηθούν στον επόμενο γύρο των δημοτικών εκλογών, να έχουν μικρή διαφορά στη συγκέντρωση ψήφων. Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μαστοράκης προηγείται με ποσοστό 40,05% του Γιάννη Σέγκου που έχει λάβει το 38,92% των ψήφων και η μάχη για το ποιος τελικά θα αναδειχθεί τελικός νικητής αναμένεται να είναι σκληρή.

Στο δήμο Φαιστού (δείτε εδώ) οι δύο υποψήφιοι που περνούν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, έχουν διαφορά περίπου 500 ψήφων, με τον Γρηγόρη Νικολιδάκη να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του ανθυποψηφίου του Γιάννη Νικολακάκη. Ρόλο ρυθμιστή για το εκλογικό αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής αναμένεται να έχουν και οι υποψήφιοι που "τερμάτισαν" στην τρίτη και τέταρτη θέση, καθώς συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά, στο 21,23% και στο 20,58% αντίστοιχα.

Σκληρή αναμένεται η μάχη και στο δήμο Μαλεβιζίου (δείτε εδώ) αφού οι δύο υποψήφιοι που πέρασαν στον δεύτερο γύρο, έχουν μιικρή διαφορά στις προτιμήσεις των δημοτών με τον νυν δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη να συγκεντρώνει το 43,10% των ψήφων και τον Μενέλαο Μποκέα το 42, 59%

Οι δήμαρχοι που εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

Με 88,75% ο νυν δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσιών Μανώλης Κοκοσάλης (δείτε εδώ) "σάρωσε" στις εκλογές και εξασφάλισε την επανεκλογή του από την πρώτη Κυριακή.

Στο δήμο Βιάννο, (δείτε εδώ) νέος δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή εξελέγη ο Μηνάς Σταυρακάκης με ποσοστό 65,33% έναντι 29,97% που συγκέντρωσε ο Χαράλαμπος Κονδυλάκης "τερματίζοντας" δεύτερος.