Η ανακοίνωση του μέχρι πρότινος υποψηφίου δημάρχου, Σεραφείμ Ρίζου για το εκλογικό αποτέλεσμα

“Ευχαριστούμε όλες και όλους όσους τίμησαν με την ψήφο τους την «Ανταρσία στα Χανιά» σε μια δύσκολη πολιτική μάχη.

Η ανανέωση της εκλογής της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο αποτελεί μια αναγνώριση της συμβολής της στους λαϊκούς αγώνες και της ανάγκης της ύπαρξης της αντικαπιταλιστικής φωνής μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η πολιτική της κυβέρνησης, η προσαρμογή της στη συνέχιση των πολιτικών της άγριας λιτότητας εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών αποτέλεσε τη μοναδική αιτία ενός κακού αποτελέσματος για την αριστερά. Η προσπάθεια να βαφτίσει «τέλος των μνημονίων» τη συνέχιση των πολιτικών των περικοπών, των ιδιωτικοποιήσεων και της ανεργίας για τη στήριξη των αιματοβαμμένων πλεονασμάτων εισέπραξε την οργή την εργατικής τάξης. Πώς άραγε να πείσεις, για παράδειγμα, τους εκπαιδευτικούς που τους παρέτεινες την ανεργία και τους ανάγκασες να πληρώνουν μαζικά πολλές χιλιάδες ευρώ για μεταπτυχιακά με την ελπίδα μόνιμης δουλειάς, ότι το εναλλακτικό απέναντι στους εμπνευστές των μνημονίων είναι αυτοί που τα συνέχισαν; Πώς να πείσεις τις καθαρίστριες του Αγ. Σάββα, ότι διαφέρεις όταν τους δείχνεις την πόρτα της εξόδου; Πώς να πείσεις τους εργαζόμενους των τουριστικών περιοχών ότι είσαι πραγματικά αντίθετος στην 7ημερη εργασία του Μητσοτάκη, όταν ήδη τη βιώνουν στο πετσί τους; Πώς είναι δυνατόν να μη διεκδικεί το δήμο Χανίων ένα μέλος της παράταξης Αρναουτάκη, όταν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει την αριστερά δεμένη χειροπόδαρα να υποταχθεί σε αυτή;

Άμεση ήταν η αντανάκλαση αυτών των επιλογών και στο δήμο Χανίων. Οι εκπρόσωποι της δεξιάς και του ΚΙΝΑΛ μπόρεσαν να πλασάρουν τον εαυτό τους ως σωτήρες, γιατί τα τελευταία 5 χρόνια η δημοτική αρχή (που απολάμβανε την υποστήριξη τόσο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της οικογένειας Μητσοτάκη) εφάρμοζε πολιτικές που εξυπηρετούσαν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που στην προσπάθεια αυτή είχε τη στήριξη της παράταξης που επίσημα στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επόμενο διάστημα τα κινήματα της πόλης, ο κόσμος της εργασίας, στο δήμο Χανίων θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια σκληρή και δυσμενή γι’ αυτούς διαχείριση, είτε αυτή έχει άρωμα παραδοσιακής δεξιάς είτε ξαναζεσταμένου ΓΑΠ. Γι’ αυτό το έργο της αριστεράς μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο θα είναι δύσκολο αλλά και ο ρόλος της εξαιρετικά κρίσιμος. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ρόλος της έδρας του σχήματός μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι πολύτιμος.

 Την ερχόμενη Τετάρτη 29/5/ η Ανταρσία στα Χανιά θα πραγματοποιήσει συνέλευση στην οποία θα εκτιμήσει το αποτέλεσμα και θα αποφασίσει τη στάση της στις επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook