Εκλογικοί αντιπρόσωποι έχουν “εξαφανιστεί”, εκλογικοί σάκοι ακόμα δεν έχουν φτάσει στα πρωτοδικεία, το σύστημα της Singular Logic πέφτει

Δεύτερη ημέρα μετά το κλείσιμο της κάλπης και η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων σε ορισμένους δήμους της Κρήτης δεν έχει φτάσει το 100%, η δε καταχώρηση των σταυρών των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων δεν έχει ολοκληρωθεί καν στην πλειοψηφία των δήμων, ενώ “αγνοείται” η… εκλογική τύχη των υποψηφίων των κοινοτικών ψηφοδελτίων.

Το πρόβλημα της καθυστέρησης εντοπίζεται κυρίως στους εκλογικούς αντιπροσώπους κάποιοι εκ των οποίων είναι άφαντοι, παρά τις προσπάθειες των υπαλλήλων του πρωτοδικείου να τους εντοπίσουν για να “τρέξει” η διαδικασία, καθώς και στα κωλύμματα του συστήματος της Singular Logic.

Σε επίπεδο Χανίων, μέχρι και σήμερα το πρωί δεν είχαν φτάσει στο πρωτοδικείο εκλογικοί σάκοι (υπολογίζονται περίπου στους 25 στον νομό Χανίων) ενώ και στο Ηράκλειο δεν είχαν φτάσει μέχρι σήμερα το πρωί 50 εκλογικοί σάκοι.

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί επίσης με ορισμένους εκλογικούς αντιπροσώπους οι οποίοι δεν δίνουν σημεία ζωής και συγκεκριμένα ή δεν απαντούν στις κλήσεις που γίνονται εναγωνίως από τους υπαλλήλους των πρωτοδικείων και των αρμόδιων υπηρεσίων της περιφέρειας για τη διεξαγωγή των εκλογών ή έχουν τα τηλέφωνά τους κλειστά. Οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Χανίων “ψάχνουν” ορισμένους εκλογικούς αντιπροσώπους που δεν έχουν στείλει τηλεγραφήματα και δεν τους βρίσκουν.

Στα προβλήματα αυτά που λειτουργούν συσσωρευτικά με αποτέλεσμα την καθυστέρηση, έρχεται να προστεθεί και η δυσκολία που παρουσιάζει το ίδιο το σύστημα της Singular Logic που έχει αναλάβει για το Υπ. Εσωτερικών τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χθες από νωρίς στο Πρωτοδικείο Χανίων, βρίσκονταν στις θέσεις τους 56 υπάλληλοι από όλες τις δικαστικές υπηρεσίες του νομού καθώς και 18 δικαστές, όλοι τους σε πλήρη ετοιμότητα για την καταχώρηση των αποτελεσμάτων και των σταυρών και αφού πρώτα είχαν γίνει οι συνεννοήσεις με το Υπ. Εσωτερικών και τη Singular Logic. Δυστυχώς, όμως το σύστημα “κρέμασε” και “έπεσε”.

Να διευκρινιστεί επίσης, ότι οι σταυροί των υποψηφίων συμβούλων των κοινοτικών ψηφοδελτίων θα ανακοινωθούν απευθείας από το Πρωτοδικείο Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook