Την Κυριακή 9 Ιουνίου το Εθνικό Στάδιο Χανίων αναμένεται να ζήσει μεγάλες πιένες για το διεθνές μίτινγκ στίβου “Βενιζέλεια-Χανιά 2019”. 

Ο Α.Ο. Κύδων και ο Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλος” – σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ – ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διοργάνωση ενός σπουδαίου μίτινγκ, το οποίο αποτελεί κριτήριο επιλογής αθλητών-αθλητριών που θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα στα επερχόμενα Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. 

Οι διοργανωτές στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση για τα ΜΜΕ ανέφεραν το πώς προέκυψε η “ένωση” των ιστορικών Βενιζελείων με το επιτυχημένο μίτινγκ “Χανιά”, ενημέρωσαν για το πρόγραμμα και τις σπουδαίες συμμετοχές που θα υπάρχουν και δήλωσαν έτοιμοι για τη διεξαγωγή ενός υψηλού επιπέδου μίτινγκ. Οπως τονίζουν είναι μεγάλη ευκαιρία για τα Χανιά για να γίνουν σπουδαία πράγματα στην πόλη και να αναδειχθούν πανελλαδικά ως “η πόλη του στίβου”.

Στη συνάντηση το “παρών” έδωσαν ο πρόεδρος του Κύδωνα Σάκης Κουβάτσος, ο ομόλογός του στον Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλος” Γιώργος Γιατρουδάκης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σωτήρης Λαβούτας, ο γραμματέας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης, ο τεχνικός ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης και η μάνατζερ του μίτινγκ Αθηνά Χαριτάκη. 

Οι αγώνες γίνονται με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας της σειράς Classic Permit Meetings, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τους Δήμους Χανίων και Πλατανιά, αλλά και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και του ΕΑΚ Χανίων. Τηλεοπτικά οι αγώνες θα καλυφθούν από την ΕΡΤ και ραδιοφωνικά από την ΕΡΑ Σπορ. 

Τα επίσημα αγωνίσματα είναι τα εξής: 

Ανδρες: 100μ., 400μ., 800μ., σφαιροβολία, σφυροβολία 
Γυναίκες: 100μ., 400μ., 800μ., 100μ. εμπόδια, μήκος, ακοντισμός

Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 17:40 και η επίσημη ώρα έναρξης των αγώνων για τις 18:00. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook