Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑ.ΣΥ) τρεις ημέρες μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στα Χανιά που “έδωσαν” αυξημένα ποσοστά στην δημοτική παράταξη, με αποτέλεσμα να εκλέγει δύο δημοτικούς συμβούλους, με ανακοίνωσή της ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στο θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Επίσης, ως προς την θέση που θα κρατήσει η δημοτική παράταξη για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στα Χανιά, μέσα από τον οποίο θα εκλεγεί ο νέος δήμαρχος Χανίων, η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθαρίζει οτι δεν θα μπει στην λογική των παζαριών των ψηφοφόρων και προτείνει στους πολίτες να ρίξουν είτε λευκό είτε άκυρο, απορρίπτοντας το δίλημμα για την επιλογή του λιγότερο κακού.

Η ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ έχει ως εξής:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Βουρλάκη θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς και να χαιρετίσουμε όσους κατάφεραν και έφτασαν στην κάλπη και στήριξαν με την ψήφο τους τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο μας. Έχουμε πλήρη επίγνωση της δυσκολίας του να παρακάμψει κάποιος όλα τα διλλήματα και τα ιδεολογήματα που κυριάρχησαν, και να φτάσει να εκφράσει την βούλησή του για αγώνα, για δράση στην κάλπη.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες καταλήξαμε για πρώτη φορά σε κοινή συμπόρευση δίνοντας πραγματικά τον καλλίτερο τους εαυτό. 

Δώσαμε την μάχη αυτή μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο κλίμα, με οχτώ συνδυασμούς στο Δήμο, με ένα τεράστιο πλήθος υποψηφίων που προήλθε από πολυδιάσπαση δυνάμεων με ίδια πολιτική, αυτή της ευρωπαϊκής ένωσης και των κομμάτων που όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, τον Καλλικράτη και τον Κλεισθένη, και τώρα εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι. Αυτή τη πολιτική θα εφαρμόσουν, και στον Δήμο μας, αυτή των ματωμένων πλεονασμάτων, της αφαίμαξης του εισοδήματός μας, της ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων και συμφερόντων, των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών του δήμου σε κάθε τομέα κερδοφόρο για το κεφάλαιο.

Στα πλαίσια αυτά αποτελεί θετική παρακαταθήκη για το λαϊκό κίνημα της πόλης μας ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων εκλέγει 2 δημοτικούς Συμβούλους από έναν τα προηγούμενα χρόνια. Την δύναμή της θα την καταθέσει από την πρώτη στιγμή για την ισχυροποίηση του μαζικού κινήματος. Η Λαϊκή Συσπείρωση, αξιοποιώντας τους δημοτικούς της συμβούλους θα συνεχίσει να αποτελεί την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην όποια δημοτική αρχή προκύψει και συνολικά στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων που έχει διαμορφωθεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο Χανίων για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική. Θα είμαστε εκεί, στηρίζοντας και προβάλλοντας τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του κινήματος, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της πάλης σε όλα τα επίπεδα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μπροστά στη δεύτερη Κυριακή, μην ψάχνετε να μας βρείτε σε τραπέζια να παζαρεύουμε τον κόσμο που μας στήριξε σαν πρόβατα σε σφαγή. Η θέση μας ήταν εξ αρχής, είναι και θα είναι ξεκάθαρη: Καλούμε τον κόσμο να μην διαλέξει τον δήμιο του. Να πάει στις κάλπες και να ρίξει λευκό ή άκυρο. Η λογική του μικρότερου κακού, πάντα έφερνε χειρότερες μέρες για τον κόσμο. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook