Βρέθηκε και τρίτο σημείωμα του 87χρονου Νίκου Πανανάκη από την Καλογρέζα μέσα στην τσάντα του που είχε ετοιμάσει για να ταξίδευε στην Κρήτη - Τελικά οδηγήθηκε στην αυτοκτονία

Τρίτο σημείωμα του 87χρονου αυτόχειρα Νίκου Παπανάκη, βρέθηκε και έρχεται στο φως της δημοσιότητας: Ο ηλικιωμένος δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση μετά την κλοπή δελτίου τυχερού παιχνιδιού με το οποίο είχε κερδίσει περίπου 1.000.000 ευρώ και έδωσε τέλος στη ζωή του, πριν από λίγες μέρες στην Καλογρέζα.

Ο άτυχος άνδρας είχε ετοιμάσει τα ρούχα του για να ταξίδευε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα. Μέσα στη βαλίτσα, ανάμεσα στα ρούχα βρέθηκε και το τρίτο σημείωμα του ηλικιωμένου. Και σ' αυτό κατονομάζει πρόσωπα που του είχαν προκαλέσει ψυχολογικό βάρος. 

Στο τρίτο σημείωμα που φέρνει στην δημοσιότητα το protothema.gr αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Η δολοφονη του Γιγαντα… Αυτη την ηκογενια Μ……. και Χ……. δεν τον άφησα να τον Φάνε η Λικη» (sic). 


Το σημείωμα εκτιμάται ότι γράφτηκε λίγες ώρες πριν ετοιμαστεί για να πάει στην Κρήτη. Πρόσφατα ο γιος του 87χρονου αυτόχειρα μιλώντας στο protothema.gr έριξε φως σε πολλά σκοτεινά σημεία σχετικά με την υπόθεση του κλεμμένου δελτίου αλλά και της επιλογής του πατέρα του να αυτοκτονήσει. 

Ειδικότερα, ο 43χρονος Τάσος Πανανάκης είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων: «Η αυτοκτονία του πατέρα μου έχει ηθικούς αυτουργούς. Αυτούς που τον έφεραν σε αυτό το σημείο. Μέσω απειλών του δημιούργησαν τέτοιο αίσθημα απογοήτευσης, αποστροφής και προδοσίας. Τον καταρράκωσαν όταν του έδωσαν να καταλάβει πως του στέρησαν την ευκαιρια με αυτά τα χρήματα να βοηθήσει την κόρη του και τον τον έφεραν σε απόγνωση ωστε να προβεί σε αυτή την ενέργεια. 


Πιστεύω ότι η πράξη της αυτοκτονίας έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας προκειμένου να ενεργοποιηθεί το σύστημα και να αποδωθεί γρηγορότερα η δικαιοσύνη ωστε να βοηθηθεί και γρηγορότερα η αδερφή μου. Είναι θέμα τιμής, αξιοπρέπειας και δικαίωσης. Έχω ορκιστεί στην ψυχή του πατέρα μου και στην αδερφή μου, η οποία περνάει τον καθημερινό της Γολγοθά, να βοηθησω για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να δικαιωθεί ο πατέρας μου και τα κλοπιμαία να δοθούν στους νόμιμους δικαιούχους. Πλέον είναι σκοπός της ζωή μου, στο όνομα του πατέρα μου έως το τέλος». Το μόνο μου απομένει είναι το κλείσμο του φακέλου της δικογραφίας από τις Αστυνομικές Αρχές ωστε ο εισαγγελέας να τον εξετάσει.

Πηγή: protothema.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook