Τι προτρέπει τους ψηφοφόρους και τι αναφέρει για τις συναντήσεις που έγιναν και με τους δυο υποψηφίους δημάρχους

Καμία προτροπή προς τους ψηφοφόρους για επιλογή ενός εκ των δυο υποψηφίων δημάρχων Χανίων που περνούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών δεν κάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού “Χανιά – Κοιτάμε Μπροστά”, Ευτύχης Δαμιανάκης.

Σε ανακοινωσή του ο κ. Δαμιανάκης ούτε κρατά αποστάσεις ούτε συγκλίνει με κάποιον από τους υποψηφίους τονίζοντας ότι οι πολίτες είναι ελέυθεροι να αξιολογήσουν τους δυο υποψηφίους δημάρχους Χανίων και να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Πρόκειται για ομόφωνη, όπως αναφέρει, απόφαση του συνδυασμού να μην υπάρξει προσπάθεια επιρροής της κρίσης των πολιτών.

Παράλληλα, δεν παραλείπει να αναφέρει ότι και οι δυο υποψήφιοι δήμαρχοι Χανίων τον προσέγγισαν με τον ίδιο να κάνει γνωστή σε εκείνους την ομόφωνη απόφαση της δημοτικής του ομάδας περί μην στήριξης προσώπου, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνεργασίας, την επόμενη ημέρα των εκλογών ένα θέμα για το οποίο ο κ. Δαμιανάκης, όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι όποια μετεκλογική συνέργεια θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο μιας σαφούς προγραμματικής βάσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ευτύχη Δαμιανάκη:

“Την Κυριακή 26 Μαΐου, οι δημότισσες και οι δημότες του Δήμου Χανίων με την ψήφο τους, απόλυτα σεβαστή, ανέδειξαν τους δύο πρώτους συνδυασμούς, με τους επικεφαλής τους, Άρη Παπαδογιάννη και Παναγιώτη Σημανδηράκη, να διεκδικούν τη θέση του Δημάρχου στην επαναληπτική εκλογή της Κυριακής 2 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της απόλυτα δημοκρατικής λειτουργίας των μελών του συνδυασμού μας, την Τρίτη 28 Μαΐου κάλεσα όλα τα μέλη της ομάδας μας προκειμένου να τα ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο πρόσωπό μου καθώς και για την προσπάθεια που κατέβαλαν, με ήθος, αξιοπρέπεια και σοβαρό προγραμματικό λόγο, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Επίσης, συζητήσαμε το θέμα των αποτελεσμάτων των εκλογών αλλά και τη στάση μας για την επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής.

Πάγια αρχή, προεκλογική δέσμευση και συναπόφαση των μελών του συνδυασμού μας «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά» ήταν και παραμένει ο απόλυτος σεβασμός και η εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών, οι οποίοι ούτε καθοδηγούνται ούτε μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άβουλα όντα, χωρίς γνώμη και κρίση. Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο, καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ζητούσα από τους συνδημότες μας να μας αξιολογήσουν, και κατά την κρίση τους να αποφασίσουν για την ψήφο τους.

Με βάση την παραπάνω αρχή, αποφασίσαμε ομόφωνα, ως συνδυασμός, ότι δεν επιθυμούμε κατ’ ελάχιστον να επηρεάσουμε την κρίση τους. Ο καθένας είναι ελεύθερος να αξιολογήσει τους δύο υποψηφίους και να ψηφίσει κατά συνείδηση.

Στο πλαίσιο των αρχών της πλήρους διαφάνειας και ενημέρωσης των συνδημοτών μας, σας γνωρίζω επίσης ότι χθες, Τετάρτη 29/5, και σήμερα, Πέμπτη 30/5, συναντήθηκα με τους υποψηφίους δημάρχους Χανίων, Άρη Παπαδογιάννη και Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Οι συναντήσεις έγιναν μετά από σχετικό αίτημα των δύο υποψηφίων Δημάρχων Χανίων.

Στη διάρκεια και των δύο συναντήσεων, γνωστοποίησα στους κ.κ. Παπαδογιάννη και Σημανδηράκη την ομόφωνη απόφαση της δημοτικής μας ομάδας ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν με βάση την κρίση και τη συνείδησή τους.

Παράλληλα, συζητήσαμε το θέμα της επόμενης μέρας και των συνεργασιών που απαιτούνται με βάση τις διατάξεις του νόμου «Κλεισθένης» και επεσήμανα ότι οι όποιες αναγκαίες μετεκλογικές συνέργειες για την ομαλή διοίκηση του Δήμου, θα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο μίας σαφούς προγραμματικής βάσης, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων και αποκλειστικό γνώμονα την πρόοδο του Δήμου Χανίων και όλων των δημοτών του.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook