Για τις κακές συνθήκες που επικρατούν στο Τμήμα Αστυνομικών επιχειρήσεων Ηρακλείου κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου.

Το συνδικαλιστικό όργανο των Αστυνομικών του Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και μη επαρκή συντήρηση οχημάτων με αποτέλεσμα να μην έχουν χορηγηθεί για χρόνια νέες στολές καθώς και αλεξίφαιρα γιλέκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την 30-05-2019, αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας Συμβουλίου, συνεχίζοντας τις επισκέψεις στις Υπηρεσίες της Δ.Α. Ηρακλείου, επισκέφθηκε την έδρα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου. Με τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους μας πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση και μας μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους.

Στα πλαίσια της πρόσφατης αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, η συγκεκριμένη Υπηρεσία, αιχμή του δόρατος όσον αφορά την αστυνόμευση της υπαίθρου, υπέστη σημαντική μείωση στον αριθμό του αστυνομικού προσωπικού που την στελεχώνει, κάτι που συνέβη και στο Τ.Α.Ε Μεσσαράς, και σε συνδυασμό με την ελάχιστη έως καθόλου ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου, είχε ως επακόλουθο την μείωση των εποχούμενων περιπολιών στο ελάχιστο και την αύξηση της μικροεγκληματικότητας των περιοχών αυτών.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη Υπηρεσία είναι η έλλειψη σε υλικοτεχνική υποδομή και ειδικότερα η μη επαρκής συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων. Επίσης για την ιδιαίτερη αυτή Υπηρεσία όσον αφορά το επιχειρησιακό κομμάτι, για πολλά χρόνια δεν έχει γίνει μέριμνα ώστε να τους χορηγηθούν νέες υπηρεσιακές στολές και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα δεν επαρκούν για το σύνολο του προσωπικού, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι αστυνομικοί να εξασφαλίζουν για αυτά από το υστέρημά τους σε βάρος του οικογενειακού προϋπολογισμού τους.

Το Δ.Σ. μας θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού ώστε να καταγράφει και να αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα του αστυνομικού, δίπλα στον συνάδελφο που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook