Δεν είναι η πρώτη φορά,που η “πρώτη φορά Αριστερά” παίζει με τους θεσμούς,τους απογυμνώνει, και τους ράβει στα μέτρα της.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη πια.Τους ξέρουμε καλά, και το κακό γι αυτούς είναι ότι καταλάβαμε πως σκέφτονται για μια σειρά θεμάτων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η προσπάθεια του πρωθυπουργού να ορίσει τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στην κορυφή της «πυραμίδας» της Δικαιοσύνης την επομένη των εκλογών μόνο άσχετη δεν μπορεί να θεωρηθεί από την πιθανή διερεύνηση συγκεκριμένων υποθέσεων. Οι πράξεις ή και οι πιθανές παραλείψεις των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά θεμάτων που χειρίστηκαν από το 2015 βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο των δικαστών.

Αναφερόμαστε σε υποθέσεις που ήδη διερευνώνται, όπως οι ευθύνες για την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι με τους 100 και πλέον καμένους, ο φάκελος με τους πνιγμένους από την πλημμύρα στη Μάνδρα.

Εκτός τούτου, η πολύκροτη υπόθεση (Μανώλο) Πετσίτη με το μαύρο χρήμα(…) αλλά και άλλες υποθέσεις που κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς όπως η δικαστική έρευνα για την προσπάθεια πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία αλλά και η απόφαση του 2015 για αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Είναι όμως και η υπόθεση Novartis που ξεκίνησε από την κυβέρνηση με ιαχές ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους και κατέληξε με τη διαπίστωση των δικαστικών λειτουργών ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για πιθανό χρηματισμό των δύο πρώην πρωθυπουργών και των οκτώ πρώην υπουργών που κατηγορήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευνόησαν την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία με δόλιο τρόπο.

Eδώ όμως τίθεται κι ένα ερώτημα : Αν οι κυβερνώντες είναι αθώοι στην υπόθεση Novartis, έχουν λόγο να διορίσουν δικαστές;
Ξέρουν όμως πως επίκειται Ειδικό Δικαστήριο, άρα μάλλον το θέμα τους δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο για το τι μπορεί να προκύψει.
Επισπεύδουν έτσι μια εκλογή που μπορεί να πάει απλά, άλλους 5 μήνες πίσω τις υποθέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο ότι παίζει με τους θεσμούς και φτιάχνει δική του δικαιοσύνη.

Το έκανε κι άλλες φορές.Θυμίζω ότι ο πρώτος νόμος που πέρασε τις πρώτες κι όλας μέρες του ως κυβέρνηση το 2015 ήταν ο κατάπτυστος νόμος Παρασκευόπουλου.

Τη συνέχεια την ξέρετε…

Κώστας Συλιγάρδος
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook