Ποντάρουν να περάσει στη Βουλή τη Δευτέρα ως κατ’ εξαίρεση τροπολογία λόγω του κατεπείγοντος

Η προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών έθεσε ένα απρόσμενο εμπόδιο στην εξαίρεση της ΔΕΔΙΣΑ από την καταβολή ΦΠΑ στις προγραμματικές συμβάσεις που θα συνάπτει με τους δημους.

Λόγω των πρόωρων εκλογών η Βουλή ως γνωστόν κλείνει, παρόλα αυτά θα μπορεί να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Τη δυνατότητα αυτή αναμένεται να αξιοποίησει ο δήμος Χανίων προκειμένου να περάσει το θέμα της ΔΕΔΙΣΑ ως κατ’ εξαίρεση τροπολογία νομοσχεδίου.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ των δημάρχων Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), Γιάννη Κουτράκη, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), Γεώργιο Πιτσιλή και τον Διευθυντή του Γραφείου της Υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Όπως ανέφερε ο κ. Βάμβουκας στο Flashnews.gr, επειδή η Βουλή θα λειτουργήσει και την επόμενη εβδομάδα, για θέματα που θα έχουν τη συναίνεση όλων των κομμάτων, πρόθεση του Γιώργου Σταθάκη είναι να κατατεθεί το θέμα της ΔΕΔΙΣΑ ως κατ’ εξαίρεση τροπολογία λόγω του επείγοντος χαρακτήρα. Αυτό θα συνέβαινε το επόμενο χρονικό διάστημα ωστόσο λόγω των εξελίξεων και του κλεισίματος της Βουλής, πρέπει να επισπευθεί.

Εκτιμάται ότι τη Δευτέρα το θέμα θα περάσει από τη Βουλή ως τροποποίηση για τους ΦΟΔΣΑ που αφορούν στις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ ΦΟΔΣΑ, δήμων και οικείας περιφέρειας. Η τροποποίηση αυτή θα περάσει ενταγμένη σε ένα νομοσχέδιο που αφορά στις δασικές πυκνώσεις.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων έχουν γίνει επαφές και τα υπόλοιπα κόμματα θα επιδείξουν την απαιτούμενη συναίνεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook