Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εκδρομική εξόρμηση και ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Κρήτης, στον Ψηλορείτη.

Η διαδρομή μας ξεκινά από υψόμετρο 1400 μ. από το Οροπέδιο της Νίδας, που είναι από τα μεγαλύτερα οροπέδια της Κρήτης και βρίσκεται στην καρδιά του Ψηλορείτη. Θα ακολουθήσουμε το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 και θα ανεβούμε στην κορυφή του Ψηλορείτη (υψόμετρο  2.456 μ.), από σηματοδοτημένο, ανηφορικό μονοπάτι σε πετρώδες έδαφος.

Στη κορυφή θα ξεκουραστούμε στο γραφικό ξωκλήσι του Τίμιου Σταυρού, ένα ιδιαίτερο κτίσμα κατασκευασμένο με την πανάρχαια τεχνική των  πετρόκτιστων θολωτών τάφων, όπως τα μιτάτα των βοσκών. Θα απολαύσουμε την μεγαλοπρεπή θέα και θα επιστρέψουμε στην αφετηρία, νιώθοντας βαθύτερα τώρα την εξομολόγηση του Νίκου Καζαντζάκη: «…Μου έλαχαν κάμποσες χαρές στη ζωή μου, παράπονο δεν έχω. Μα ετούτη να δω την Κρήτη αλάκερη πάνω στα κύματα, ήταν από τις πιο μεγάλες…».

Η πεζοπορία προβλέπεται να διαρκέσει περίπου 7 ώρες και η υψομετρική διαφορά είναι 1056μ. Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα δοκιμάσουμε το ξακουστό ‘Ανωγιανό οφτό’ σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα. Θα επιστρέψουμε στον ΄Αγιο Νικόλαο μετά από13-14 περίπου ώρες.

Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με λεωφορείο (ανάλογα με τη συμμετοχή) ή με δικά μας αυτοκίνητα. Για την καλύτερη διοργάνωση παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι 5 Ιουνίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: στον αρχηγό Π. Ευδαίμων (τηλ. 6979687576)

Φωτογραφίες, χάρτης διαδρομής στο blog του Συλλόγου: 
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook