Το σχέδιο για την άμεση υλοποίηση στην περιοχή της Ερυθραίας του μεγαλύτερου πάρκου της Κρήτης και του 3ου μεγαλύτερου μητροπολιτικού πάρκου της Ελλάδας, παρουσίασε ο Γιάννης Κουράκης, ο οποίος μαζί με συμβούλους και μέλη της Δημοτικής Κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» επισκέφθηκε την περιοχή.

Το οραματικό αυτό έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων μιας τεράστιας περιοχής, είχε προετοιμαστεί επί δημαρχίας Κουράκη με απαλλοτριώσεις και μελέτες, όμως η απερχόμενη δημοτική αρχή για πέντε χρόνια επέδειξε ολιγωρία και στασιμότητα.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΨΗ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Γιάννης Κουράκης δεσμεύτηκε πως το συγκεκριμένο έργο θα είναι άμεση προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή και με τις κατάλληλες ενέργειες, οι κάτοικοι σε Φορτέτσα, Μεσαμπελιές, Αλάτσατα, Αη Γιάννη, αλλά και συνολικά του Ηρακλείου θα απολαμβάνουν έναν χώρο πρότυπης ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον. Η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, είναι μέσα στις στρατηγικές επιλογές της Δημοτικής Κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» για τη νέα εποχή.

Σε μία έκταση 54 στρεμμάτων θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, περιπάτου, ποδηλατόδρομοι, παιδιές χαρές, μικρές πλατείες και χώροι αναψυχής, ενώ θα είναι σε απόλυτη σύνδεση με τις παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως με το Πάρκο της Κνωσού και την ενοποίηση των μνημείων, που αποτελεί μία από τις εμβληματικές παρεμβάσεις της επόμενης περιόδου.

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ – ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο Γιάννης Κουράκης δήλωσε:

«Για την Δημοτική Κίνηση ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 το Πάρκο Ερυθραίας θα αποτελέσει μια παρέμβαση μέσω της οποίας θα αναβαθμίσουμε το αστικό περιβάλλον, θα δημιουργήσουμε τους απαραίτητους χώρους πρασίνου και αναψυχής, προσφέροντας στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες μια αναβαθμισμένη γειτονιά, με σύγχρονους δημόσιους χώρους που θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα είναι για εμάς ένας οδηγός προκειμένου να αναβαθμίσουμε όλες τις γειτονιές του Δήμου Ηρακλείου, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, δίνοντας ζωντάνια και ασφάλεια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook