Ο Κώστας Ανυφαντάκης γνωστοποίησε στη διοίκηση του ΣΥΝΚΑ την απόφασή του να μη συνεχίσει στο "τιμόνι" της ομάδας, η οποία βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του. 

Ο Ρεθυμνιώτης προπονητής αναμόρφωσε το ΣΥΝΚΑ, οδηγώντας το στην παραμονή στη Γ' Εθνική, αλλά και στην κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Χανίων στην ιστορία του. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψήφιος για αντικαταστάτης του είναι ο Αστέριος Θέμελης, που ολοκληρώνει τη συνεργασία του με την Παλαιόχωρα, αλλά ενδέχεται να παραμείνει στα Χανιά. Παράλληλα συζητήσεις έγιναν και με τον πρώην προπονητή του Γιούχτα Μηνά Πίτσο. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΝΚΑ έχει ως εξής:

Το Δ.Σ., το προπονητικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ ευχαριστούν για όλα τον κόουτς Κώστα Ανυφαντάκη για την κάτι παραπάνω από άψογη συνεργασία τον τελευταίο χρόνο.

Με δική του απόφαση και ύστερα από συζήτηση με τη διοίκηση της ομάδας, ο κ. Ανυφαντάκης αποχωρεί από την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ.

Το λιγότερο που έχουμε να πούμε για τον άνθρωπο και προπονητή Κώστα Ανυφαντάκη είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας για τις στιγμές που ζήσαμε, με την πορεία που κάναμε στην Γ’ Εθνική, με την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά πάνω απ’ όλα για το ήθος του, τον σεβασμό του, την ευγενή άμιλλα… τον άνθρωπο -επαναλαμβάνουμε- Κώστα Ανυφαντάκη.

Του ευχόμαστε ειλικρινά ότι καλύτερο στην προπονητική του πορεία από εδώ και πέρα και να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει.

Δήλωση Κώστα Ανυφαντάκη

Λόγω της απόφασής μου να αποχωρήσω από την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους συνεργάτες μου, τους ποδοσφαιριστές και την διοίκηση του συλλόγου για την άψογη συνεργασία που είχαμε!

Η βελτίωση της απόδοσης, η εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού κορμού για την επόμενη μέρα πρωτίστως και δευτερευόντως η κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Χανίων, που οδηγεί στο Κύπελλο Ελλάδος, θεωρώ ότι αφήνοουν μία καλή παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου! Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους.