Η εκλογική διαδικασία είναι πιο απλή και σύντομη και οι πολίτες θα πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα καθώς έτσι το αποτέλεσμα θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα

Με χαμηλούς ρυθμούς όσον αφορά την προσέλευση πολιτών στα εκλογικά κέντρα για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, εξελίσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες,  η εκλογική διαδικασία για το δήμο Χανίων, αν και αυτή την Κυριακή η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι πολύ πιο απλή και σύντομη.

Η ανακήρυξη εθνικών εκλογών την 7η Ιουλίου, που θα φέρει και πάλι τους πολίτες στην κάλπη, για πολλούς λειτούργησε σε βάρος της σημερινής εκλογικής διαδικασίας και η “κόπωση της κάλπης”, αναμένεται να αποτυπωθεί με υψηλά ποσοστά αποχής.

Ενδεχομένως βέβαια, και με το δεδομένο οτι οι πολίτες έχουν ακόμη περιθώριο περίπου πέντε ωρών, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, η προσέλευση πολιτών στα εκλογικά κέντρα να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς έτσι το αποτέλεσμα των εκλογών θα έχει περισσότερη βαρύτητα.

Η αποχή άλλωστε υποσκάπτει την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία όπως είναι αυτή των εκλογών και θα πρέπει οι πολίτες να ανταποκρίνονται στο έπακρο κάθε φορά που καλούνται να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους, είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό επίπεδο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook