Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης συνεδρίασε την Δευτέρα επί σειράς θεμάτων που αφορούν σε δράσεις στην κοινωνία του Ρεθύμνου. Μερικές από τις σημαντικότερες αποφάσεις που έλαβε είναι:

  • Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην προσπάθεια δημιουργίας παραρτήματος στο Ρέθυμνο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ «καταναλώνουμε ότι παράγουμε». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία προσωπικοτήτων, με έδρα την Αθήνα, και σκοπό να γίνει πράξη το σύνθημα «ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά». Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας, η στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, της Ελληνικής παραγωγής και της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

  • Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ρεθύμνης, ύστερα από σχετική δημόσια πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό στους Δήμους, ένα πολυμελές όργανο, με αρμοδιότητες τη γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με αναπτυξιακά προγράμματα, θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, τοπικά προβλήματα κλπ.

  •  Αποφάσισε τη διοργάνωση εντός του τρέχοντος έτους συγχρηματοδοτουμένων σεμιναρίων για την επιμόρφωση των επιχειρηματιών – μελών του και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους. Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) που δραστηριοποιούνται εντός του Νομού Ρεθύμνης. Η κατάρτιση θα αφορά σε δέκα γνωστικά αντικείμενα και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης θα επιχορηγεί ποσοστό 50% του κόστους παρακολούθησης σεμιναρίου ανά εκπαιδευόμενο.
  •  Ενέκρινε την επιχορήγηση του Δήμου Ρεθύμνης με το ποσό των 10.000 Ευρώ (δέκα χιλιάδες) για συμμετοχή του Επιμελητήριου στα έξοδα διοργάνωσης των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Οι αποφάσεις αυτές δείχνουν την ενεργή συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην κοινωνία του Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook