Πανηγυρισμοί και χοροί έξω από το εκλογικό κέντρο – Με περίπου 14 μονάδες διαφορά ο Παναγιώτης Σημανδηράκης αναδείχθηκε επόμενος δήμαρχος Χανίων – Ενωτικός στις πρώτες του δηλώσεις

Με διαφορά πάνω από 14 μονάδες από τον ανθυποψήφιο του, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής του δεύτερου γύρου των εκλογών για το δήμο Χανίων.

Ο επόμενος δήμαρχος Χανίων συγκέντρωσε ποσοστό 57,15% και 20.633 ψήφους έναντι του 42,85% που συγκέντρωσε ο Άρης Παπαδογιάννης.

Το κλίμα έξω από το εκλογικό κέντρο ήταν πανηγυρικό με πλήθος κόσμους, φίλους, μέλη και υποστηρικτές του συνδυασμού να έχουν κατακλύσει τη Χατζημιχάλη Γιάνναρη.

Νωρίτερα και μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος ο κ. Σημανδηράκης εμφανώς ικανοποιημένος για το εκλογικό αποτέλεσμα που τον ανέδειξε νέο δήμαρχο Χανίων επεσήμανε στις πρώτες του δηλώσεις ότι η εντολή που του δόθηκε σήμερα από τους πολίτες είναι σαφής για να ξεκινήσει μια νέα σελίδα και αντίληψη για το δήμο Χανίων, πρόσθεσε οτι, οι διαχωριστικές γραμμές από σήμερα διαγράφονται και στην επόμενη ημέρα σε κλίμα ενότητας, όσοι μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν την νέα αντίληψη, θα εργαστούν για το καλό των Χανίων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του τόπου. ​​

Π.Σημανδηράκης: Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί

“Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα. Σήμερα νίκησε η τόλμη, σήμερα νίκησε η ελπίδα, σήμερα νίκησαν τα Χανιά. Σήμερα οι πολίτες των Χανίων έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή: να ορίσουμε εμείς την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί τα επόμενα 4 χρόνια ο δήμος Χανίων…. Να ορίσουμε εμείς  μια νέα αντίληψη που πρέπει να υπάρξει για τα Χανιά, το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ενεργοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για τα Χανιά. Κυρίως έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή να αλλάξουμε τη σχέση των πολιτών με τον δήμο Χανίων και να δημιουργήσουμε μια πιο στέρεη και υπερήφανη σχέση”, σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης στην αρχή της δήλωσής του.

Ο νέος δήμαρχος Χανίων έκανε λόγο για μια δύσκολη προεκλογική μάχη που τελείωσε και που άφησε πίσω διαχωριστικές γραμμές ενώ από την επόμενη ημέρα όπως είπε “θα προχωρήσουμε όλοι μαζί αξιοποιώντας όλους όσους μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν την νέα αντίληψη”. 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Για τα Χανιά” ευχαρίστησε την οικογένειά του, την ομάδα του, τους εθελοντές που πλαισίωσαν τον συνδυασμό καθώς και τους συνυποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους για την ποιότητα του προεκλογικού λόγου. Τέλος ευχαρίστησε τους πολίτες για την τιμή που του έκαναν όπως είπε οι πολίτες να του εμπιστευτούν το δήμο Χανίων, για να “γυρίσουμε σελίδα στο δήμο, την επόμενη ημέρα, μαζί για τα Χανιά, για τα Χανιά, με αίσθημα ευθύνης”.

Ο κ. Σημανδηράκης, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε οτι ο κ. Παπαδογιάννης επικοινώνησε μαζί του και σε μια γενναιόδωρη και ευγενική συνομιλία, δήλωσε απερίφραστα οτι θα είναι στο πλευρό της νέας δημοτικής αρχής σε ότι θετικό επιδιώξει και από την πλευρά του ο κ. Σημανδηράκης τον ευχαρίστησε για την ειλικρινή επικοινωνία που είχε μαζί του αλλά και για την στάση του σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook