Σήμερα, παρουσία στελεχών του Υπουργείου Υποδομών, αναλαμβάνουν καθήκοντα τα 25 από τα συνολικά 60 άτομα που θα στελεχώσουν τον τομέα

Τα πρώτα 25 άτομα που προσελήφθησαν για την στελέχωση του τομέα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών που ίδρυσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά τις θεομηνίες που έπληξαν τον Φεβρουάριο το νομό Χανίων, προσήλθαν σήμερα στα γραφεία του ΟΑΚ για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων ανάληψης των καθηκόντων τους.

Ο τομέας που σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση, θα έχει έδρα τα Χανιά, θα “στεγαστεί” προσωρινά στο κτίριο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, σε γραφεία που θα παραχωρηθούν από τον οργανισμό.

Από το πρωί, στο γραφείο της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του ΟΑΚ, η προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών,  δέχονταν για συνέντευξη και για υπογραφή των συμβάσεων ανάληψης καθηκόντων τους, τους υποψήφιους στην πλειοψηφία τους μηχανικούς, των οποίων οι αιτήσεις πρόσληψης είχαν εγκριθεί και δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των συνεντευξιαζόμενων μηχανικών, απέσυρε την αίτησή του για προσωπικούς λόγους και η θέση του αναμένεται να αναπληρωθεί άμεσα.

(έξω από τα γραφεία της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών, μηχανικοί αναμένοντας την τελική υπογραφή των συμβάσεων τους)

Υπενθυμίζεται οτι όπως είχε ανακοινώσει από τα Χανιά, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο τομέας θα στελεχωθεί από συνολικά 60 άτομα, 40 διπλωματούχους μηχανικούς, 10 τεχνολόγους μηχανικούς ενώ προβέπεται και η στελέχωση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του αντίστοιχου τομέα. 

Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν προκηρυχθεί οι υπόλοιπες θέσεις ενώ θολό παραμένει το τοπίο ως προς την δομή του νέου τομέα. Ο ΟΑΚ δεν έχει  καμία αρμοδιότητα σε σχέση  με την οργάνωση της νεοσύστατης υπηρεσίας και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες,  στελέχη του δεν είχαν ενημερωθεί καν για την σημερινή διαδικασία.

Ωστόσο στους νεοπροσληφθέντες μηχανικούς θα παραχωρηθούν γραφεία του ΟΑΚ, μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα στέγασης του τομέα.

(ένας από τους χώρους στον ΟΑΚ που θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να υποδεχτούν τους μηχανικούς του τομέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook