Η επαναστατική τεχνολογία εγκαινιάστηκε στην Αγγλία, κάνοντας πολλούς να… παραμιλάνε

O πάροχος EE έφερε το πολυπόθητο 5G δίκτυο στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ, το Μπέλφαστ, το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ, εγκαινιάζοντας μια πραγματικά νέα εποχή για το ίντερνετ της Ευρώπης.

Η Vodafone προγραμματίζει να φέρει το δικό της 5G στο Νησί τον επόμενο μήνα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στον βρετανό χρήστη. Πόσο γρήγορο είναι όμως στην πράξη;

Η τεχνολογική ιστοσελίδα The Verge πήρε τους δρόμους του Λονδίνου με ένα 5G κινητό για να το εξακριβώσει. Παρά το γεγονός ότι η συνδεσιμότητα του νέου δικτύου παραμένει περιορισμένη ακόμα και για την πρωτεύουσα της Αγγλίας και το 5G δεν εκμεταλλεύεται ακόμα όλες του τις δυνατότητες, η ιστοσελίδα μάς λέει πως οι ταχύτητες ήταν δεκαπλάσιες σε σχέση με το 4G!

Κάπου 200 Mbps κατά μέσο όρο το 5G δηλαδή, εκεί που στο ίδιο κινητό το 4G έπιανε 25 Mbps. Ακόμα και 510 Mbps έπιασε ο συντάκτης του The Verge σε γνωστό τουριστικό προορισμό της πόλης, ενώ κάποια στιγμή η σύνδεση εκτινάχθηκε και στα 980 Mbps, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα!

Το μόνο κακό; Πως για την ώρα τουλάχιστον οι ταχύτητες upload παραμένουν στα ίδια επίπεδα για τα δύο πρωτόκολλα, καμιά τους δεν ξεπέρασε τα 33 Mbps. «Ναι, όλα φορτώνουν γρηγορότερα», γράφει ο Tom Warren, «μοιάζει σαν να χρησιμοποιώ μια πραγματικά καλή σύνδεση Wi-Fi». Ακόμα και βίντεο 1440p HDR στρίμαρε στο YouTube χωρίς διακοπές…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook